Sportski kamp za osobe s invaliditetom u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Varaždinske vijesti | 13.12.2021. u 10:23h | Objavljeno u Sport

Hrvatski paraolimpijski odbor s ciljem da se u parasport uključi što više djece s teškoćama u razvoju drugu godinu provodi projekt Jačanje stručnog kapaciteta kroz zapošljavanje stručnjaka - trenera u klubovima članica HPO-a kroz gradske i hrvatske sportske saveze osoba s invaliditetom na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Kako bi svi treneri sa sportašima uključenim u projekt prezentirali svoj rad i rezultate rada Hrvatski paraolimpijski odbor je proteklog vikenda od petka do nedjelje od 10. do. 12. prosinca organizirao sportski kamp.

Na sportskom kampu Institut za sportsku dijagnostiku Kineziološkog fakulteta u Zagrebu proveo je antropometrijska i motorička testiranja svih sportaša koji su sudjelovala u prikazima sportskih aktivnosti te su treneri Zagrebačkog sportskog saveza osi, Sportskog saveza invalida Grada Splita, Hrvatskog boćarskog savez osoba s invaliditetom, Hrvatskog saveza tenisača u kolicima, Hrvatskog paraplivačkog saveza, Hrvatskog saveza obaranja ruke za osobe s invaliditetom, Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom, Hrvatskog para stolnoteniskog saveza, Hrvatskog skijaškog saveza osoba s invaliditetom, Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom, Sportskog saveza invalida Grada Sl. Broda, Hrvatskog karate saveza osoba s invaliditetom – Karate klub Hvidra Osijek, Hrvatskog para taenkwondo saveza - TK Galeb, Hrvatskog para taenkwondo saveza odradili pokazni trening sa svojim sportašima.

Od ove godine u projektu preko Hrvatskog paraplivačkog saveza sudjeluje i PK Vidra iz Varaždina i trenerica Višnja Bunić koja je u kamp u Poreč vodila varaždinske Vidre Emu Cesar, Sabinu Kušter, Bornu Obradović, Mirnu Roginek, Olafa Kuštelega, Davida Jakopovića, Andreja Marjanovića i Nikolu Koseca.