Simona Jambrošić s Hrvatskom osvojila ekipno srebro na Prvenstvu Balkana u krosu

| 13.11.2023. u 16:46h | Objavljeno u Sport

U subotu je u Pirdopu u Bugarskoj održano Prvenstvo Balkana u krosu za 2023. godinu. Po prvi puta je na ovakvom natjecanju Atletski klub Varaždin imao dvoje predstavnika kluba koji su uspješno branili boje Hrvatske. U konkurenciji mlađih seniorki nastupila jeSimona Jambrošić dok je u kategoriji mlađih seniora nastupio Karmelo Mrvica.

U kategoriji mlađih seniorki, Simona je nastupila u utrci na 6 km i osvojila 8. mjesto, njezina reprezentativna kolegica Hana Malović bila je 6. dok je Sara Superina bila 7. Ekipno su osvojile odlično 2. mjesto.

Mlađi seniori su trčali dionicu dužine 8 km, a naš Karmelo je osvojio 12. mjesto. Zrinoslav Kekez bio je 7 dok je Omer Hasanbegović bio 13. Zbroj njihovih plasmana donio im je ekipno 3. mjesto i zato velika čestitka našem Karmelu na uspješno odrađenom prvom reprezentativnom nastupu i osvojenoj brončanoj medalji.

U subotu,11. studenog, u Zagrebu je održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u 12-satnom i 6-satnom trčanju u organizaciji AK Agram i AK Sljeme. Natjecanje je održano u Sportskom parku Mladost na kružnoj stazi dužine 1400 m. Marko Martinčić, član AK Varaždina, nastupio je u utrci na 6 sati te je za navedeno vrijeme pretrčao respektabilnih 79,187 km. Ovaj izniman i vrijedan rezultat donio mu je odlično drugo mjesto.

Bolji od njega bio je samo Josip Meštrić s pretrčanih 82,253 km, a Nikola Gregurek s pretrčanih 78,348 km bio je 3.