Simona Jambrošić prvakinja Hrvatske u krosu, Karmelo Mrvica treći

vv | 31.10.2023. u 16:34h | Objavljeno u Sport

U subotu, 28. listopada je u Zaprešiću u organizaciji AK Zaprešić održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu. Trčalo se na kružnoj, ali dosta zahtjevnoj stazi na kojoj su nastupili troje predstavnika Atletskog kluba Varaždin.

Najveći uspjeh postigla je Simona Jambrošić koja je istrčala odličnu utrku te uvjerljivo pobijedila u utrci seniorki na 8 km sa 32:23. Iza sebe je ostavila višestruku prvakinju Hrvatske Ljiljanu Ćulibrk (AK Agram) – 32:42 i trećeplasiranu Anu Martinović (AK Otok) – 32:51. Ovom pobjedom Simona si je osigurala i nastup u reprezentaciji Hrvatske koja će uskoro nastupiti na balkanskom krosu u Bugarskoj.

U konkurenciji seniora na 10 km u kojoj je uvjerljivo pobijedio Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) sa 34:14 nastupio je Karmelo Mrvica iz AK Varaždina koji je također istrčao odličnu utrku sa vremenom 38:02 te osvojio treće mjesto u konkurenciji mlađih seniora. Karmelo je ovim plasmanom također osigurao nastup u reprezentaciji Hrvatske na balkanskom krosu.

U utrci juniora na 6 km nastupio je i mladi Matej Nöthig koji je također istrčao vrlo dobru utrku i u iznimno jakoj juniorskoj konkurenciji osvojio 14. mjesto sa vremenom 23:05.