Seniori AK Varaždina treći na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu

VV | 16.3.2021. u 10:45h | Objavljeno u Sport

U subotu, 13. ožujka, AK Varaždin je u suorganizaciji s Hrvatskim atletskim savezom organizirao Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Livada ispred gradske sportske dvorane Arena kod rijeke Drave pokazala se kao savršena za održavanje krosa. Svakako je bitno za napomenuti da je to prvo takvo natjecanje još od Virovitice u studenom 2019. s obzirom da zbog opće poznate situacije oko Covida 19, nažalost, uopće nije ni održano prvenstvo Hrvatske u krosu.

Samo natjecanje održano je kroz 12 utrka sa različitim vremenima starta u 12 različitih dobnih skupina od kadeta pa do seniora, a potrajalo je skoro 5 sati. U muškoj konkurenciji uvjerljivu pobjedu ostvario je AK Agram (Zagreb) sa 79 bodova ispred AK Kvarnera Rijeka – 52 boda dok se na trećem mjestu našao AK Dinamo – Zrinjevac – 45 bodova. U ženskoj konkurenciji je također pobjedu uzeo Agrama sa 84 boda ispred AK Dinama Zrinjevca sa 60 bodova na drugom i AK Kvarnera Rijeka sa 49 bodova na trećem mjestu. Na kraju svega ukupni pobjednik za 2021. kod muškaraca i žena je AK Agram sa 163 boda ispred AK Dinama Zrinjevca sa 105 bodova i AK Kvarnera Rijeke sa 101 bodom na trećem mjestu.

Što se tiče domaćih predstavnika, AK Varaždin je nastupio sa svojim najjačim trkačima i trkačicama kao ekipa u seniorskoj konkurenciji. Osvojili su treće mjesto što je najveći uspjeh i prvo pobjedničko postolje s krosa za AK Varaždin. U zaista jakoj konkurenciji, Andrej Hladnik otrčao je jednu od najboljih utrka u životu i osvojio odlično 3. mjesto. Također na odlično 10. mjesto probio se sve bolji Zoran Križanić. Igor Goričanec osvojio također odlično 16. mjesto, a zbrojem bodova donijelo je varaždinskom klubu pobjedničko postolje i osvajanje trećeg mjesta u konkurenciji 15 klubova.

Ekipno je AK Varaždin nastupio i u ženskoj konkurenciji na 8 km. Simona Jambrošić okušala se i u najjačoj seniorskoj konkurenciji gdje je u srazu s najboljima osvojila odlično 6. mjesto. Ines Balog i Dijana Terzić imale su svoj prvi službeni nastup za klub. Ines Balog je bila 34. dok je Dijana Terzić osvojila 37. mjesto. Zbroj njihovih bodova bio je dostatan za ukupno 8. mjesto od 16 klubova u toj utrci. 

U ostalim utrkama, AK Varaždin je imao pojedinačne predstavnike, a najbolji rezultat od svih postigao je Jakov Štampar koji je u utrci kadeta na 1,5 km pobijedio, dok je Filip Slunjski osvojio odlično 12. mjesto.

U konkurenciji kadetkinja na 1 km Ana Goričanec otrčala je također vrlo dobru utrku i osvojila 19. mjesto, a u konkurenciji mlađih juniorki na 2 km također u svom premijernom nastupu za naš klub nastupila je i Mia Furdi koja je osvojila 22. mjesto.