S odbojkom u školu od nove školske godine uz podršku SDUŠ, Županije i odbojkaškog Saveza Foto: Dražen Novosel

S odbojkom u školu od nove školske godine uz podršku SDUŠ, Županije i odbojkaškog Saveza

| 23.8.2019. u 14:03h | Objavljeno u Sport

S početkom nove školske godine kreće projekt Odbojkaškog saveza Varaždinske županije pod nazivom „S odbojkom u školu“ koji će se realizirati potpomognut sredstvima Središnjeg državnog ureda za šport, Varaždinske županije i
Odbojkaškog saveza Varaždinske županije u ukupnom iznosu od 125.000,00 kuna u 13 škola s područja, uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora.

Glavni cilj projekta je omogućiti što većem broju djevojčica, da u manjim sredinama gdje su podzastupljeni spol imaju mogućnost redovitog sudjelovanja u redovitim sportskim aktivnostima, imaju jednaku priliku baviti se organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke koja će im pridonijeti u očuvanju psihofizičkog zdravlja. Želja je okupiti od 210 do 250 djevojčica od 8 do 10 godina starosti koje će trenirati odbojku.

Specifični ciljevi su organizirati redovito treniranje odbojke u 14 škola, uključiti djevojčice/igračice u sustav natjecanja Lige mini odbojke koju OSVŽ provodi već 4 godine na području Varaždinske i Međimurske županije, uključivanje igračica u rad klubova u sredinama u kojima odbojkaški klubovi ne postoje (Višnjica, Kamenica, Maruševec, Jalžabet, Vidovec).

Projekt S odbojkom u školu predstavljen je danas u konferencijskog dvorani varaždinske Arene a govorili su Josip Klein, predsjednik Oodbojkaškog saveza Varaždinske županije, voditelj projekta, Vladimir Grudenić, koordinator projekta, Željko Jurčević, predstavnik Hrvatskog odbojkaškog saveza i povjerenik Odbojkaške regije sjever, Siniša Krajač, pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije i dr.sc.Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu športa u Središnjem državnom uredu za šport.

Partneri u projektu su Osnovne škole Varaždinske županije Ivanec, Lepoglava, Ludbreg, Gornji Kneginec, Jalžabet, Kamenica, Salinovec,Maruševec, Klenovnik, 1.OŠ Varaždin, V.OŠ Varaždin, VII.OŠ Varaždin, Vidovec i Višnjica