Rukometni Pop - up muzej je u sklopu promotivnih aktivnosti najave predstojeće rukometnog EHF EURO-a 2018. u Hrvatskoj Foto: HRS

Rukometni Pop - up muzej do 3. prosinca na Kapucinskom trgu u Varaždinu

| 1.12.2017. u 09:42h | Objavljeno u Sport

Hrvatski rukometni savez po drugi put je organizator Europskog rukometnog prvenstva. EHF EURO 2018 održat će se u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja 2018. godine, a gradovi domaćini su Split, Poreč, Varaždin i Zagreb.

U sklopu promotivnih aktivnosti najave Prvenstva u gradovima domaćinima HRS organizira rukometni Pop-up muzej. Nakon Poreča, Splita i Zagreba rukometni Pop-up muzej stigao je u Varaždin.

Muzej je smješten na Kapucinskom trgu gdje će biti sve do 3. prosinca do popodnevnih sati. Muzej sadržava eksponate hrvatskog rukometnog saveza koji će prikazivati povijest hrvatskog rukometa kao što su osvojene medalje s rukometnih prvenstava i olimpijskih igara, dresove i multimedijalne sadržaje.

Ovo je rijetka prilika da svi rukometni zaljubljenici vide pehar iz Portugala 2003., medalju osvojenu na Olimpijskim igrama 2004. i brojne druge trofeje i priznanja. Cilj muzeja je popularizacija rukometa, promocija gradova domaćina i nadolazećeg Europskog prvenstva.