Večeras je treći susret varaždina i Rijeke ove sezone Foto: Krešimir Đurić

Rijeka pobijedila momčad Varaždina 2:1 i plasirala se u četvrtfinale hrvatskog Kupa

| 30.10.2019. u 21:19h | Objavljeno u Sport

Momčad Rijeke plasirala se u četvrtfinale hrvatskog Kupa nakon što je večeras golovima Mamića u 47. i Gorgona u 54. minuti,dok je gol za Varaždin postigao Vuk u 83. minuti nadmetanja.

Kraj susreta.

Igrat će se najmanje 4 minute sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti Vuk se po lijevoj strani sjurio u kazneni prostor, ali u udarcu nije bilo snage.

U 85.minuti opomena Kolariću, a ubrzo i Župariću.

GOOOOOL. Varaždin je smanjio na 1:2 u 83. minuti, a strijelac je bio Vuk na dodavanje Djoua. Vuk je zakucao loptu u mrežu.

U 82. minuti teren je napustio Gorgon a ušao Capan.

U 81. minuti opomenut je iVAN mILIČEVIĆ.

U 77. minuti umjesto Puljića u igru je ušao Matko Babić.

U 74. minuti umjesto Posavca u igru je ušao Mehdikhani.

U 71. minuti umjesto Roce u igru je ušao Vuk.

U 70. minuti umjesto Murića u igru je ušao Iglesisas.

U 66. minuti umjesto Glavine u igru je ušao Težak.

U 65. minuti iz slobodnog udarca prijetio je Posavec, ali je golman Prskalo loptu koja je išla u njegov lijevi gornji kut uhvatio.

GOOOOL Rijeka vodi 2:0. Akcija gostiju u 54. minuti išla je po desnoj strani, Puljić je s ruba kaznenog prostora pogodio desnu vratnicu gola varaždina, od koje se lopta odbila u kazneni prostor domaćina gdje ju je prihvatio Alexander Gorgon i snažnim udarcem poslao u mrežu.

GOOOOL. Rijeka je došla u vodstvo u 47. minuti a strijelac je bio Petar Mamić na dodavanje Roberta Murića s desne strane. Mamić je primio loptu desetak metara od gola i neometan je poslao u mrežu nemoćnog nevistića.

U nastavak utakmice obje su momčadi krenule sa sastavima iz oprvog dijela.

Završilo je prvo poluvrijeme utakmice osmine finala Kupa između Varaždina i Rijeke nakon kojeg je rezultat početni, 0:0.

U 45. minuti iz slobodnog udarca s oko 28 metara zaprijetio je Miličević, ali je golman Prskalo obranio.

U 41. minuti nakon ubačaja Haliovića s lijeve strane u kazneni prostor glavom je pucao Puljić, ali pored gola.

U 33. minuti zbog rekršaja nad Senićem opomenut je Jakov Puljić.

U 27. minuti s oko 25 metara lijevo iskosa udarac u lijevi gornji kut gola Varaždina uputio je Lepinjica ali je vratar Nevistić u zraku uhvatio njegovu loptu.

U 13. minuti s oko 25 metara iz slobodnog udarca u desni donji kut Varaždina pucao je Jakov puljić, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U 6. minuti opomena za Mateja Senića.

Trener Varaždina Luka Bonačić odlučio je utakmicu početi bez Benka i Mehdikhanija, koji su na klupi, a susret su počeli: Nevistić, Senić, Stolnik, Prce,Tkalčić, Kolarić,,Djou, Roca, Miličević, Posavec i Glavina. Rijeka je počela u sastavu: Prskalo, Mamić, Punčec, Lepinjica, Kvržić, Halilović, Župarić, Murić, Gorgon, Puljić i Lončar.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 19 sati i 30 minuta pred 1399 gledatelja počeo je susret osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa između Varaždina i Rijeke.