Radoslava Roginu i Kristijana Đuraseka očekuje nastup na Tour of Croatia, kojemu ove godine cilj pve etape neć biti u Varaždinu, već u Koprivnici

Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek ove godine na Touru of Croatia

| 12.4.2017. u 09:44h | Objavljeno u Sport

Na ovogodišnjoj, trećoj u nizu biciklističkoj utrci Tour of Croatia, od 18. do 23. travnja 2017. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1 000 kilometara, sudjelovat će više od 20 timova, među kojima i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Među sudionicima bit će i dva varaždinska biciklista - Kristijan Đurasek i Radoslav Rogina.

Kristijan Đurasek, kojemu će to biti prvi nastup na Tour of Croatia, član je talijanske ekipe koja je do sada nosila naziv Lampre Merida, a nakon promjene sponzora promijenila je i ime u UAE Team Emirates.

Od Đurasekovih rezultata posebno treba spomenuti prošlogodišnje 18. mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, zatim četvrto mjesto na 17. etapi Tour de Francea, 184 kilometara zahtjevnoj brdskoj dionici od Berna do Finhaut-Emossona,pobijedio je na utrci Tour of Turkey 2015. godine, te prvo mjesto na drugoj etapi utrke Tour de Suisse 2015. godine.

Radoslav Rogina već petu godinu zaredom vozi za slovensku momčad Adria Mobil, a bit će mu ti treći uzastopni nastup na Touru of Croatia. Od njegovih se rezultata posebnu ističu pobjede na etapnim utrkama Tour of Quinghai Lake u kini 2015. godine, , Sybiu CyclingTour 2014. i Tour of Slovenia 2013. godine.

I ove godine Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 18. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica, nakon etape dugačke 227 kilometara. Lani je cilj prve etape bio u Varaždinu, kojeg ove godine nema u kalendaru , no biciklisti će 18. travnja prolaziti kroz Ludbreg, gdje se njihov dolazak očekuje oko 16 sati. 

Posljednja, šesta etapa, duga 145 kilometara, startat će u nedjelju 23. travnja starta u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata– u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Tako će sliku Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta, a za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcijska kuća ISB, koja će utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje jednog posebnog snimateljskog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka. 

Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke te Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor.