Prva ŽNL: Sloboda (Vž) nastavila s pobjedama, Čevo svladalo Slobodu (T)

| 28.5.2023. u 20:51h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrana sva tri susreta 26. kola Lige za ostanak Prve ŽNL, a varaždinska Sloboda je ostvarila treću pobjedu u četiri odigrana kola Lige za ostanak. Ovaj puta su na gostovanju kod Drave-Ajaxa slavili sa 2:1. Drava-Ajax je povela u 27. minuti, pogotkom Filipa Vađunca, dok je Sloboda preokrenula golovima Ivana Mutvara u 40. i 42. minuti susreta.

Čevo je također slavilo na gostovanju, bili su bolji sa 2:0 od svog domaćina Slobode (T). Pogodak za 1:0 je zabio Silvio Jagić u 40. minuti susreta, dok je konačnih 2:0 postavio Ilija Gale u 84. minuti susreta.

Mladost (VT) je jedina momčad koja je ostvarila domaću pobjedu, sa 1:0 su svladali momčad Beretinca, Marsel Bedeković je bio strijelac u 12. minuti. Obje momčadi su ostale s igračem manje prije posljednjeg sučevog zvižduka. Za domaću momčad je isljučen Boris Levatić nakon što je skupio dva žuta kartona, prvi u 57. i drugi u 86. minuti susreta, oba zbog preoštrog starta, dok je u gostujućoj momčadi isključen Matko Žganec, prvi u 44. minuti i drugi u 66. minuti susreta zbog odgurivanja igrača i preoštrog starta.