Prva ŽNL: Samo je vodeći Razvitak ostvario domaću pobjedu Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Prva ŽNL: Samo je vodeći Razvitak ostvario domaću pobjedu

VV | 19.3.2023. u 18:44h | Objavljeno u Sport

U današnja četiri susreta 16. kola Prve ŽNL, Razvitak je bio jedini domaćin koji je slavio na domaćem terenu. Vodeća momčad lige je ugostila Slobodu (T) i slavila je sa 4:2. Razvitak je poveo golom Ivana Vagjunca u 18. minuti susreta, na 1:1 je poravnao Dominik Biškup u 31. minuti, novo vodstvo domaćina stigo je u 58. minuti susreta pogotkom Alberta Sinanija, Matija Garić je povisio prednost domaćina na 3:1 u 78. minuti, na 3:2 je smanjio Igor Habuzin u 82. minuti, dok je konačnih 4:2 postavio Alberto Sinani svojim drugim pogotkom u 88. minuti.

Mladost (VT) je nakon poraza na startu proljetnog dijela sezone, vratila samopouzdanje pobjedom na gostovanju kod Beretinca 2:1. Gosti su poveli 2:0 pogotcima Anđelka Potrebice u 22. i 49. minuti Mateus Durval Sena da Silva zabio utješni gol za domaćine u 66. minuti susreta. 

U susjedskom derbiju Drave-Ajaxa i Zadrugara Hrastovskog, Zadrugar je na gostovanju slavio sa 2:0. Gost je zabio jedan gol na samom početku utakmice i jedan na samom kraju utakmice. Patrik Mraz je bio strijelac pogotka u 6. minuti, a Dario Struški strijelac pogotka u 85. minuti susreta.

Čevo je imao težak zadatak na domaćem terenu protiv drugoplasirane momčadi prvenstva Mladosti (S) te je upisao poraz od 2:1. Domaćin je poveo golom Leonarda Krampeka u 17. minuti, ali su gosti preokrenuli rezultat golovima Davida Ananiasa de Oliveire u 23. minuti te Marka Marciuša u 42. minuti susreta.