Kaja Sabol članica je Čakovečkog plivačkog kluba

Prva seniorska plivačka medalja stigla u Varaždin

| 26.6.2017. u 10:02h | Objavljeno u Sport

U Varaždin je stigla i prva seniorska plivačka medalja s državnog prvenstva. Osvojila ju je Kaja Sabol, članica Čakovečkog plivačkog kluba u disciplini 1.500 m slobodno ( 18.54,20 ) na prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci, osvojivši drugo mjesto u  utrci u kojoj je nova državna prvakinja , dvadesttrogodišnja Splićanka Doris Beroš postigla novi rekord Hrvatske. Uspjeh varaždinske plivačice utoliko je veći, kada se uzme u obzir da je Kaja Sabol sa svojih petnaest godina još uvijek mlađa juniorka.

Uz ovaj veliki uspjeh, Kaja je plivala u još 5 A i B finala, gdje je u još 4 discipline bila među prvih 8 seniorki u Hrvatskoj. Odličan rezultat postigla je u disciplini 200 m leđno, postigavši najbolji rezultat sezone u kategoriji mlađih juniorki i svoj odobni rekord (2.26,97 )  

Od ove godine državno prvenstvo održano je u sklopu Otvorenog prvenstva Hrvatske i Slovenije, novog zajedničkog projekta dvaju plivačkih saveza i odvojena je od državnog prvenstva za dobne skupine, koje će se održati u Zagrebu koncem srpnja.

Prije toga Kaju Sabol očekuje Regionalno prvenstvo u Sisku, miting Zlatni medvjed u Zagrebu, a sezona završava ekipnim prvenstvom početkom kolovoza vjerojatno u Vukovaru.