Pripreme hrvatske mlađeseniorske i juniorske karate reprezentacije u Varaždinu

| 4.1.2016. u 21:33h | Objavljeno u Sport

U dvorani na Dravi od subote 2. siječnja pa do srijede 6. siječnja održavaju se petodnevne pripreme hrvatske mlađeseniorske i juniorske karate reprezentacije Hrvatske za Europsko prvenstvo koje će se održati od 5. do 7. veljače u ciparskom Limasolu.

Pripremama rukovodi izbornik juniorske i mlađeseniorske reprezentacije Esad Garibović, trener i predsjednik Karate kluba Varaždin. U Varaždin su stigli mlađi seniori Boran Berak, Dino Povrženić, Mateo Šitum, Filip Barac, juniori Borna Mađarević, Luka Kondić, David Pavić, Ivan Lulić i Bruno Katavić, a pridružio im se i Varaždinac srebrni s prošlog prvenstva Europe, Enes Garibović.

Reprezentativci će se u Varaždinu zadržati do srijede, a treniraju dva puta dnevno po dva i pol sata.

- Dečki su stigli u dobroj formu i zadovoljan sam kako. Naglasak je na kondiciji i tehničkom - taktičkom dijelu. Naravno ima stvari koje treba i popraviti - rekao je izbornik Esad Garibović.

Riječ je o prvom ciklusu priprema za Europsko prvenstvu na Cipru početkom veljače, a drugi ciklus priprema zakazan je od 17. do 24. siječnja. Izbornikova želja je da se još dodatno poboljšaju rezultat od prošlogodišnjeg prvenstva u Zürichu gdje je Boran Berak stigao do zlata, a Enes Garibović do srebra.