PRETKOLO HRVATSKOG KUPA Varteks gost Nedelišća, Bednja Save iz Strmca

| 31.8.2022. u 08:27h | Objavljeno u Sport

Danas će se od 16 sati i 30 minuta igrati utakmice pretkola hrvatskog Kupa, a u tom dijelu natjecanja Varaždinska će županija imati dva predstavnika, varaždinski Varteks i Bednju iz Beletinca, i oba će gostovati.

Varteks će biti gost Nedelišća, a Bednja će igrati u Strmcu kod Save Strmec.

Nedelišće, kojem je trener Danijel Jagec, član je Međimurske Premier lige, najelitnijeg ranga županijskog natjecanja. Lani su igrali u finalu Međimurskog kupa u kojem su u dvije utakmice bili bolji od momčadi Međimurja i osvojili treći naslov pobjednika Kupa, a ujedno im je pripala i titula prvaka u ligaškim natjecanjima, čime su po drugi put u povijesti kluba osvojili dvostruku krunu.

Varteks je prošle sezone igrao Treću HNL Sjever te osvojio županijski Kup, svladavši u finalu Bednju iz Beletinca rezultatom 1:0. Ove sezone Varteks je sudionik Treće NL Skupina Sjever, četvrtog ranga natjecanja.

- To što su oni u nižem rangu od nas nema prevelikog značaja, a još k tome igramo u gostima kod momčadi koja je na svom terenu jako nezgodna, čvrsta, agresivna. Možda imamo blagu prednost s obzirom na rang u kojem se natječemo, no mišljenja sam da su izgledi podjednaki,iako se nadam da ćemo ipak mi proći u sljedeće kolo Kupa. Pojačali smo se na nekim pozicijama, imamo dosta mladih igrača, ali i dva - tri starija, što nam puno znači, dok domaćin imaju tri-četiri izvanredna igrača, koja sigurno mogu igrati u višem rangu. Bit će gusto, ali nadam se da ćemo uz podršku naših navijača ostvariti željeni prolaz u sljedeće kolo - rekao je trener Varteksa Nikola Goričanec.
S njima se može igrati

Sava iz Strmca je od ove sezone član Treće nogometne lige Centar, koju su izborili kroz dodatne kvalifikacije u nadmetanju s NK Brezovica, čime su ostvarili najveći uspjeh u 75. godišnjoj tradiciji i povijesti kluba.

Prošle sezone je momčad predvođena trenerom Draženom Bobincem bila jesenski prvak 4.NL središte B, a prvenstvo su završili na 2. mjestu što ih je dovelo do kvalifikacija za popunu 3.NL centar.

Pobjedom protiv trećeligaške ekipe Bistre u finalu po prvi puta su osvojili i Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Momčad Bednje, lanjski finalist županijskog Kupa i prvak Četvrte NL Skupina Čakovec - Varaždin.

- Samim time što su se kroz kvalifikacije plasirali u Treću ligu sigurno je da imaju kvalitetu. Mislim da je riječ o suparniku protiv kojeg se može igrati i nemamo se što bojati. Ići ćemo igrati svoju igru pa što bude. Nećemo se previše opterećivati s njima, moramo biti pravi, postaviti se kako se dogovorimo i sigurno imamo izgleda za plasman u sljedeće kolo. Koliko sam uspio saznati jača im je strana napad pa su i u dvije kvalifikacijske utakmice postigli šest golova, s time da su u drugom susretu na svom terenu gubili 3:1, a na kraju su pobijedili sa 4:3. Napad im je jača strana, tako da ćemo u fazi obrane morati biti disciplinirani i skoncentrirani, biti gusti. igrat će se jedna utakmica i nema favorita, možda im je samo prednost domaći teren - rekao je u najavi utakmice trener Bednje Saša Paska.