Poznat novi trener Budućnosti (V), a debitirat će u općinskom derbiju, na koji se čekalo 20 godina Foto: Dražen Novosel

Poznat novi trener Budućnosti (V), a debitirat će u općinskom derbiju, na koji se čekalo 20 godina

| 28.9.2021. u 15:39h | Objavljeno u Sport

Četvrtoligaš Budućnost iz Vidovca nije bio dugo bez trenera. Nakon što je dosadašnji trener Dragutin Posavec, nezadovoljan ostvarenim rezultatima i bodovnim učinkom, podnio ostavku, uprava kluba, na čelu s predsjednikom Kristijanom Plantićem angažirala se oko dovođenja novog trenera, a odluka je pala na stručnjaka koji je, svojevremeno, već bio na klupi momčadi iz Vidovca.

- Gospodin Dragutin Posavec je odmah nakon nedjeljne utakmice u Svetoj Mariji, gdje smo izgubili 5:1, rekao da svoj mandat daje na raspolaganje, a što je klupska uprava prihvatila. Angažirali smo novog trenera, a to je Dražen Žganec, nogometni trener iz Beretinca, koji je već bio trener naše momčadi i to sezonu i pol, kada smo bili sudionici Druge županijske nogometne lige. Poznaje okruženje, poznaje neke igrače i mislim da ćemo s njim dobiti ono što sada nismo imali - rekao je predsjednik NK Budućnost iz Vidovca Kristijan Plantić.

Žganec će na klupi Budućnosti debitirati u nedjelju, u sklopu 6. kola, koje donosi lokalni derbi s Nedeljancem.

- To je utakmica koju čekamo 20 godina, jer posljednja službena utakmica između Nedeljanca i našeg kluba odigrana je 2001. godine. Napokon smo došli u ligu u kojoj se duže vrijeme natječe Nedeljanec i bit će to općinski derbi, na kojem se očekuje do tisuću gledatelja - najavio je Plantić.

Budućnost trenutačno zauzima osmo mjesto sa 7 bodova,osam manje od vodećeg Zelengaja. Utakmicu protiv Nedeljanca Budućnost će igrati na svom terenu u Vidovcu u nedjelju, 3. listopada, od 16 sati.