Potpisivanju ugovora nazočili su i predstavnici NK Varteks, predsjednik kluba Siniša Fućkar i Neven Medved

Potpisan ugovor o postavljanju umjetne trave na igralištu u Hrašćici

| 27.11.2019. u 12:26h | Objavljeno u Sport

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktor tvrtke Edel sport iz Zagreba Igor Gavranović danas su u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o nabavi i ugradnji umjetne trave na nogometnom igralištu u Hrašćici.

Potpisivanju ugovora, uz predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća Damira Habijana i privremene pročelnice Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženke Dević, nazočili su i predstavnici Nogometnog kluba Varteks predsjednik kluba Siniša Fućkar i Neven Medved.

- Na projektu se dugo radi i očekuje se da bi, ako će meteorološki uvjeti poslužiti, teren biti gotov i spreman za upotrebu za tri do četiri tjedna - naglasio je Gavranović.

- U ovom trenutku postavljaju se dva igrališta s umjetnom travom, što je dobro za Grad Varaždin, kao grad sporta. Grad je u ovom projektu osigurao sredstva koja nisu bila dostatna s obzirom na visinu investicije, ali ne samo za umjetnu travu već i za druge potrebe NK Varteks. Ono što stalno ističem, nama su svi klubovi, ne samo nogometni, jednako bitni, a kada je riječ o infrastrukturi nama je jednako stalo da dobre uvjete imaju u Hrašćici, Jalkovcu i na Zelengaju i mi smo ove godine pomogli i obavili radove na naša tri igrališta, a ovo je četvrti, što pokazuje da Grad što se tiče sportske infrastrukture sudjeluje,prati pa čak i ide naprijed s nekim stvarima u odnosu na potrebe klubova. Posebno mi je drago da je odabrana Hrašćica jer riječ je o krasnom naselju koje do sada nije imalo sportsku infrastrukturu kakvu sport zahtijeva i kakvu zaslužuju građani u tom dijelu grada - naglasio je Čehok.

Grad Varaždin je početkom godine, u dogovoru s NK Varteks, podnio projektnu prijavu Središnjem državnom uredu za šport za igralište u Hrašćici, te su mu odobrena sredstva u iznosu od 420 tisuća kuna za postavljanje umjetne trave. Ukupan iznos samog postavljanja umjetne trave iznosi oko 820 tisuća kuna, a Grad Varaždin je osigurao u Proračunu preostali dio iznosa dok je pripremu terena i za postavljanje trave, ali i nabavu popratne infrastrukture financirao NK Varteks.