POLUFINALE KUPA ŽNS-a Bednja i Varteksa favoriti u susretima s Novim Marofom i Dravom Ajax Foto: Momčad Bednja lani je osvojila Kup ŽNS-a

POLUFINALE KUPA ŽNS-a Bednja i Varteksa favoriti u susretima s Novim Marofom i Dravom Ajax

| 11.5.2022. u 09:22h | Objavljeno u Sport

Danas će se od 17 sati, igrati prve polufinalne utakmice Kupa Županijskog nogometnog saveza. U Svetom Đurđu će domaći županijski prvoligaš Drava Ajax ugostiti trećeligaša, Varteks iz Varaždina, dok će u Novom Marofu, istoimeni domaćin, član Prve županijske lige, dočekati branitelja naslova pobjednika Kupa i četvrtoligaša sastav Bednje iz Beletinca.

- Ovo je nagrada mojim dečkima koji su cijelu sezonu odlično radili i nadali se da dobrim igrama dođu tu gdje jesmo, u polufinalu Kupa. Nedavno smo kod kuće pobijedili vodeći Polet (T) u prvenstvu koji je bio u zamahu, ali smo im zakomplicirali situaciju do kraja.Domaća utakmica protiv Bednje bit će nakon dosta dugo vremena. To je susjedski derbi, a sigurno je da su oni favoriti na papiru, ali ući ćemo hrabro u utakmicu, a i za uzvrat ćemo se sigurno pobrinuti da bude zanimljivo - rekao je Krunoslav Turković, trener Novog Marofa.

- Kup je uvijek neizvjestan i nema izrazitog favorita. Trebamo biti skoncentrirani,pravi, ne smijemo podcijeniti momčad Novog Marofa, koja je drugoplasirana u Prvoj ŽNL i pokušat će nas pobijediti na svom terenu. Papirnati smo favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Bez obzira na to što su niži rang od nas nisu bez razloga u vrhu tablice, nećemo ih podcijeniti i nadam se dobroj utakmici - rekao je trener Bednje Saša Paska.

- Varteks je apsolutni favorit u polufinalu, ali znamo da je Kup specifično natjecanje i sigurno se nećemo predati. Nemamo što izgubiti u ovim utakmicama i idemo pokušati pobijediti jer je to i sportski da se u takvim utakmicama, koje nešto znače, boriš za najviši cilj. Stoji da je trećeligaš favorit protiv županijskog ligaša, ali nogomet je nogomet u kojem su moguća iznenađenja i nadamo se da smo baš mi biti ti koji će iznenaditi - rekao je Damir Sačer, trener Drave-Ajaxa.

- Ekipu koja je iz daljnjeg natjecanja eliminirala Zelengaj, Nedeljanec i Podravinu treba respektirati. Nisu izbacili jednu momčad pa da se može reći da su imali sreće već su iz Kupa eliminirali tri dobra kluba. Kup je velika želja uprave i navijača i pokušat ćemo sve da izborimo finale. S obzirom na rang natjecanja jesmo favoriti, ali Kup je opasno natjecanje i momčadi koje su u nižem rangu maksimalno su motivirane tako da ćemo biti oprezni i dobro ćemo se pripremiti da mi uđemo u finale - rekao je trener Varteksa Nikola Goričanec.

Uzvratne su utakmice na rasporedu 26. svibnja od 17 sati i 30 minuta.