Polufinale EP-a: Francuzi su nam trn u oku, ali oni će se bojati "lude" Tee Pijević

| 18.12.2020. u 08:00h | Objavljeno u Sport

Danas je povijesni dan za ženski rukomet. Hrvatska reprezentacija je na Europskom prvenstvu iznenadila sve te se senzacionalno plasirala u polufinale EP-a.

Tamo će protiv Francuske igrati za finale, ekipe koja je prema tradiciji bila nepremostiva prepreka, ali kad već ruše tradicije na ovom prvenstvo, postoji šansa da sruše i Francuskinje koje su prema izjavam u svojim medijima također ostali iznenađeni dobrim igrama Hrvatske, a u rušenje te tradicije je uvjeren i bivši izbornik reprezentacije i aktualni trener Koke, Vladimir Canjuga.

- Francuzi su nam na neki način trn u oku. Prije mene izbornik Zovko nije prošao Francusku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ja sam ih također imao u kvalifikacijama za SP u Srbiji 2013., u Francuskoj smo odigrali neriješeno, ali smo izgubili u Umagu. U službenim utakmicama mislim da u tom periodu nismo niti mogli pobijediti Francusku. Ali ovaj puta nema pravila i vidim da su Francuzi ostali iznenađeni da su dobili nas u polufinalu za što se nisu pripremali. Sigurno je da će se bojati naše obrane i "lude" Tee Pijević na golu, tako da očekujem da će odigrati rasterećeno protiv Francuske i vjerujem da će s naše strane odigrati relaksirano u napadu i čvrsto i oštro u obrani i onda imamo šanse. Francuska je izvanredna ekipa. Na golu imaju tri izvanredne vratarke, vanjska linija je isto nevjerojatno, trče brzu kontru, a prije svega su izuzetno čvrste i jake u obrani. Bude teška utakmica, ali nadajmo se da bude to izgledalo pozitivno danas. Ako ne dobimo, i dalje imamo još jednu utakmicu za osvajanje medalje - rekao je Canjuga.

Susret je na rasporedu danas u 18 sati s izravnim prijenosom na HTV-u 2.