Pobjede županijskih predstavnika u zadnjem kolu, Varteks treći, Podravina pretposljednja Foto: Krešimir Đurić

Pobjede županijskih predstavnika u zadnjem kolu, Varteks treći, Podravina pretposljednja

| 3.6.2023. u 22:01h | Objavljeno u Sport

Varteks je sezonu u Trećoj NL Sjever završio na trećem mjestu, što je najbolji rezultat u klupskoj povijesti, dok je Podravina današnjom pobjedom u posljednjem kolu uspjela pobjeći s posljednjeg na pretposljednje mjesto na tablici i time riješiti svoj status u ovom rangu natjecanje i sljedeće sezone.

Varteks je u današnjem susretu 27., posljednjeg kola, pobijedio u Virju domaći Podravac 2:1. Domaćin je poveo u 8. minuti, auto golom Mihaela Vlaha, Varteks je izjednačio golom Ivana Dolovskog u 47. minuti, a pobjedu Varteksu donio je Fran Kukec, golom u 51. minuti.

Obje su momčadi susret završile s igračem manje jer su u 90.+4 minuti, a zbog međusobnog udaranja isključeni Marko Jozić kod domaćih i Luka Vajagić kod Varteksa.

Podravina je na svom stadionu u Ludbregu pobijedila Dinamo iz Domašinca 3:2, golovim Lea Tropšeka,Domagoja Baneca i Elvisa Sabola. Od 89. minute gosti su ostali s igračem manje na terenu jer je isključen golman Luka Medvešek, zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.