Članovi AK Sloboda koji su nastupili na natjecanju u Ptuju Foto: ak sloboda

Pobjeda Klare Koščak uz dva državna rekorda na natjecanju u Sloveniji

| 29.9.2019. u 18:50h | Objavljeno u Sport

Hrvatska kadetska reprezentacija nastupila je na petoboju Slovenije, Mađarske ,Slovenije, Češke i Slovačke u Ptuju. U hrvatskoj reprezentaciji nastupilo je čak 4 mladih atletičara varaždinske Slobode. Najbolji rezultat natjecanja postigla je Klara Koščak na 300 prepone gdje je osvojila 1.mjesto . To je ujedno postao hrvatski mlađejuniorski i kadetski rekord. Viktorija Vujović u kugli je osvojila 3. mjesto sa 13.06 m .

Štafeta Hrvatske na 4x100m u kojoj su nastupile članice Slobode osvojila je 2.mjesto čime je izjednačen hrvatski kadetski rekord. Jana Koščak izborila je 4. mjesto sa 162 cm skoku u vis. Marko Kušter je odlično nastupio na 100 m prepone i postigao osobni rekord 14.13. Kušter je i druge godine još kadet a Jana Koščak čak još 2 godine kadetkinja.

Treba naglasiti da ova izvanredna generacija kadeta, rekordera i reprezentativaca izlazi iz radionice trenera Patrika Koščaka čiji učenici danas predstavljaju oslonac i u starijim uzrastima. AK Sloboda se ne mora bojati za svoju budućnost kada je u pitanju vrhunska stadionska atletika.