Plitvica u gostima pobijedila vodećeg Rudara, teški porazi Zelengaja i N. Marofa

| 7.11.2015. u 19:19h | Objavljeno u Sport

Veliko iznenađenje u 12. kolu Međužupanijske lige Varaždin - Čakovec priredila je momčad Plitvice iz Gojanca koja je danas u Murskom Središću rezultatom 3:2 (2:2) pobijedila lidera prvenstva, sastav Rudara.

Golove za Gojančane, koji si stalno imali rezultatsku prednost od jednog gola, nakon čega je domaćin poravnavao sve do 2:2, postigli su Matija Horvat u 8. i 21. minuti, a za 3:2 loptu je u vlastitu mrežu poslao Nino Vuri u 49. minuti. I Plitvica je zaslužna za drugi gol domaćina, jer je u 44. minuti auto gol postigao Marko Tkalčec.

- Dosadašnje smo utakmice izgubili samo zbog realizacije koja nam je nedostajala, jer smo nadigravali suparnike ali nismo zabijali iz prilika koje smo stvorili. Danas smo se bolje postavili taktički, malo smo se više zatvorili i promijenili sustav igre. Taktički smo ih nadmurili i odigrali smo vrhunsku utakmicu u kojoj nam domaćin nije stvorio ni jednu ozbiljniju priliku. Više nego zaslužena pobjeda, što nam je priznao i domaćin - komentirao je trener Plitvice Miroslav Pomper.

Zelengaj je izgubio u Macincu od domaćeg Centrometala 5:1 (1:1), pri čemu je jedini gol za goste postigao Valentino Mlakar u 22. minuti dovevši Zelengaj u vondstvo od 1:0. Novi Marof je teško stradao u Nedelišću izgubivši od domaćina čak sa 8:1 (4:1). Gosti koji su na susret doputovali sa samo 10 igrača poveli su 1:0 golom u 14 minuti, a strijelac je bio Dominik Zeko.

Sutra će se u Jalkovcu igrati županijski derbi između Varteksa i Jalžabeta, a gosti eventualnom pobjedom imaju prilike preuzeti prvo mjesto na tablici. Zadrugar je domaćin Poletu (SMNM), a Naprijed će ugostiti Pušćine.
Sve će utakmice početi u 14 sati i 30 minuta.