Najava 18. Varaždinske biciklijade Foto: Martin Novosel

Ove nedjelje dođite na 18. Varaždinsku biciklijadu, start u 10 sati na Kapucinskom trgu

| 7.6.2018. u 12:36h | Objavljeno u Sport

Danas se u salonu Gradske vijećnice održala konferencija za novinare kojom je najavljeno održavanje 18. Varaždinske biciklijade. U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Varaždina i u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, biciklijada će biti održana ove nedjelje, 10. lipnja

- Mi dajemo apsolutnu podršku ovoj inicijativi. Lijepo je vidjeti suradnju između ZSUGV i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te se poziva i ljude na bavljenje i uživanje u prirodi. Neka paze ove nedjelje sudionici prometa. Kreće na Kapucinskom trgu u 10 sati te ide kroz Vrazovu ulicu, a završava u Zelendvoru tako da će biti potrebno više strpljenja nego inače - rekla je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika grada Varaždina.

Pokrovitelj biciklijade je Grad Varaždin, a pomoć u organizaciji pružaju Biciklističko društvo „Sloga“ s tehničkom pomoći biciklistima po potrebi, Varkom, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – ogranak Varaždin te Postaja prometne policije Varaždina koja će brinuti za sigurnost biciklista.

- Možete vidjeti da osim što se Zajedinca brine o sportašima i natjecateljima, ovim slučajem se brine i o rekreativnom bavljenju sportom tako da se nadam da ova naša tradicionalna biciklijada će biti pun pogodak. Nadamo se lijepom vremenu te priželjkujemo odaziv od otprilike 1000 biciklista. Osigurali smo kvalitetnu logistiku, tako da možemo biti sigurni u suradnji s PU Varaždinskom, a imat ćemo i pratnju kola Hitne pomoći te vozilo Biciklističkog kluba Sloga koji će nas pratiti ukoliko dođe do kvarova na biciklima pa da se to može popraviti - rekao je Alen Runac, predsjednik Zajednice.

- Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje Zajednice i braniteljskih udruga na području sporta, rekreacije i resocijalizacije hrvatskih branitelja. Vjerujem da ćemo i u budućnosti nastaviti tu našu suradnju, proširiti je i dati si podršku jedni drugima u programima koje se planiraju u budućnosti. Ovom prigodom pozivam sve hrvatske branitelje i obitelji kao i sve građane grada Varaždina te okolice da se priključe te uveličaju ovu manifestaciju, da se provedemo zajedno na zraku i u prirodi - rekao je Krasnodar Kišur, predsjednik UDVDR-a – Ogranak Varaždin.

Svi sudionici će dobiti besplatne kape, na cilju u Zeledvoru ih očekuje besplatni obrok (grah). Na Kapucinskom trgu će se prije utrke ujedno raditi i registracija bicikla.