Otvorena “Klampotic liga” 2021/2022 – malonogometna lige Općine Cestice i Petrijanec

| 5.12.2021. u 16:28h | Objavljeno u Sport

Nakon jedne godine pauze zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučeno je da će se 4. sezona Klampotic lige održati. U ligi sudjeluje 7 ekipa s područja općine Cestica i općine Petrijanec. Voditelj lige je Dražen Dugi, koordinator lige je Neven Furjan, a ligu i ove godine sudi Mario Borak.

U sportskoj dvorani Cestica u prvoj utakmici između MNK Lovrečan i MNK Trapača, mogli smo vidjeti mnoštvo dobrih poteza i lijepih golova. Već prva utakmica pokazala je da će ova sezona lige biti vrlo zanimljiva i jako napeta. Pobjedu je odnijela ekipa MNK Trpači rezultatom 4:3. Iza te utakmice odigrala se utakmica između MNK Kolarovec i Yugo 45. Pobjedu je odnijela ekipa Yugo 45 rezultatom 2:1. U utakmici između CB 5 i 10x teama Cestica svaka ekipa osvojila je po bod. Rezultat je bio 2:2.

Nakon treće utakmice napravljeno je otvaranje Klampotic lige. Nakon uvodnih riječi koordinatora lige Nevena Furjana okupljenima su se obratili načelnik općine Petrijanec  Željko Posavec i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj. Svima su poželjeli puno sportske sreće, što manje ozljeda i da svi ostanu zdravi. Izrazili su zadovoljstvo organizacijom ove međuopćinske lige, te su zaključili da će i dalje podupirati ovakve projekte.

Nakon otvaranja slijedila je utakmica između Yugo 45 i MNK Lovrečana. Odličan vratar Yuga 45 Matija Težak zaključao je svoja vrata i unatoč velikim prilikama utakmica je završila neriješeno, 1:1.  U petoj utakmici dana, snage su odmjerile ekipe MNK Trpači i CB 5. Mogli smo vidjeti mnoštvo odličnih poteza i čak 14 pogodaka, a utakmica je završila pobjedom ekipe CB 5 rezultatom 8:6. U zadnjoj utakmici dana 10x team Cestica i MNK Kolarovec odigrali su odličnu utakmicu s čak 10 pogodaka. 10x team Cestica imala je više sreće, te pobjedila rezultatom 6:4. U prva 2 kola slobodna je bila ekipa MNK Vrtovi Vratno, koja je ovaj vikend imala ulogu domaćina.

U 6 utakmica postignuto je 40 pogodaka, što dokazuje da se igra vrlo kvalitetan i atraktivan nogomet. Sudac Mario Borak nije imao puno posla, pa je podijelio samo 5 žutih kartona. U listu strijelaca su se upisala čak 22 igrača, a predvode ju Goran Spasić i Kruno Humek s 5 postignutih pogodaka, a slijede ih Dario Bubek s 4, te Sandi Martan i Denis Potočnik s 3 postignuta pogotka.

Liga se nastavlja već idućeg vikenda u sportskoj dvorani Cestica. U subotu će se odigrati 3. i 4. kolo lige, dok će se u nedjelju odigrati 5. i 6. kolo lige.