Održan radni sastanak o 15. Sportskim susretima triju gradova

| 30.5.2019. u 16:56h | Objavljeno u Sport

U Zalaegerszegu je održan radni sastanak predstavnika sportskih zajednica gradova Varaždina, Lendave i Zalaegerszega o organizaciji i realizaciji jubilarnih, 15. „Sportskih susreta triju gradova“. Zajednice su predstavljali Anica Sitar iz Varaždina, Franc Horvat Meštrovič i Jože Pal iz Lendave te Andrej Torok iz Zalaegerszega.

Tijekom „Sportskih susreta triju gradova“ srednjoškolci iz ovih gradova međusobno se druže i natječu u različitim sportovima. Prvenstveni cilj nije rezultat već sportsko druženje i prekogranična suradnja, razmjena znanja i iskustava učenika i profesora kineziologije te sportskih trenera.

Svake se godine dvjestotinjak učenika natječe se u šest sportova. Za jubilarno izdanje dogovoreno je da se u Varaždinu srednjoškolci natječu u atletici (mladići i djevojke – 100 m, 800 m, skok u dalj, bacanje kugle) i kuglanje (mladići i djevojke). U Zalaegerszegu će se održati natjecanja u odbojci (mješovito mladići i djevojke) i badmintonu (mješovito mladići i djevojke), dok će se u Lendavi igrati mali nogomet (mladići) i košarka (mladići).

Natjecanja će se održati u školskoj godini 2019/2020.