Održan 17. Varaždinski kajak kanu maraton u organizaciji KKK Varteks

| 3.10.2021. u 17:21h | Objavljeno u Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 17. Varaždinski kajak kanu maraton održan na starom koritu rijeke Drave od mjesta Svibovec s ciljem kod kolnog mosta na rijeci Dravi na stazi dužine 10 kilometara.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su u konkurenciji kajaka jednosjeda kod seniora Dušan Brkušanin koji je bio i najbrži natjecatelj na natjecanju, u turističkom kajaku Simeron Cesarec, u mješovitom turističkom kanu dvosjedu Danijela Vrbanec i Mario Vrbanec i u turističkom kanu dvosjedu Davorin Šestanj i Robert Rauš.

Drugo mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu među juniorima Matija Fic, u kajaku kod veterana Michel Ivić, u turističkom kajaku Damir Staneković i u turističkom kanu dvosjedu Nikola Novosel i Nedjeljko Mišak.

Treće mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu kod juniora Filip Staneković i u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar.

Varaždinci su bili brojni u turističkim kanu dvosjedima pa su Jan i Leon Petrić bili 4., Vinko Zajec i Igor Crnčić 5., a posada Janko Lonjak-Matija Lisičak-Filip Težak-Denis Vitić koji su se po stazi spustili u turističkom kanu dvosjedu plasirala se na 6. mjesto.

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 kilometar i kod mlađih kadeta u kajaku jednosjedu pobijedio je Luka Vrbanec, a kod kadeta u kajaku pobijedio je Marko Staneković.