Odličan vikend za Martina Vugrinca na utrkama Otvorenog prvenstva Španjolske

| 26.6.2022. u 21:36h | Objavljeno u Sport

Najbolji hrvatski motociklist, Novomarofčanin Martin Vugrinec nakon dvije uspješne sezone u Otvorenom prvenstvu Njemačke od ove se sezone natječe u Otvorenom prvenstvu Španjolske, kao član MDR Ferquest Unior tima, imao je uspješan vikend.

Nastupao je na dvije utrke na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya, pri čemu je jučer zauzeo šesto, a danas peto mjesto.

U subotnjoj, odličnoj utrci Vugrinec je s desete pozicije kroz gužvu i veoma brz tempo došao do 7. mjesta. U početku utrke nakon ne lošeg ali malo slabijeg starta, imao je dosta posla da se probije naprijed.

Za to vrijeme prva grupa je malo pobjegla a Vugrinec je malo više potrošio zadnju gumu. U zadnjem krugu u dva navrata bio je i na šestoj poziciji ali ju nažalost nije zadržao.

Utrka je bila puna adrenalina za gledati. Tko je pažljivije pratio live timing mogao je primijetiti da je Vugrinec od početka do kraja vozio vremena koja bi ga teoretski stavila na treću poziciju.

Međutim, utrka nije statistika tako da je diskvalifikacijom jednog vozača na kraju završio kao šestoplasirani. U nedjelju je utrku završio na petom mjestu.

- Nova staza, promjena marke guma, još se nisam potpuno oporavio od ozljede noge, no P6 i P5 je dobar rezultat. Rekao bih da sam napravio dobar korak i u glavi. Još jednom mi je nedostajalo brzine na ravnom dijelu staze, ali to je više zbog moje težine nego samog motora. Izvukao sam najbolje iz datih okolnosti. Obje utrke bile su pune teških borbi, u kojima sam stvarno uživao. Nema sudara, nema problema, miran solidan vikend. I mislim da nam je ovo trebalo i zaslužili. Hvala svim momcima i curama iz ekipe koji su mi pomogli ovaj vikend - komentirao je Martin Vugrinec vikend koji je iza njega i nastupe na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya.