Odličan nastup ludbreških hrvača na međunarodnom turniru Slatina Open

| 10.9.2019. u 09:20h | Objavljeno u Sport

Članovi Hrvačkog kluba Ludbreg tradicionalno su nastupili na prvom turniru u jesenskom dijelu sezone Slatina Openu, međunarodnom turniru za mlađe kategorije. Okupilo se 150 mladih hrvačica i hrvača iz Mađarske, Srbije, BiH i Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji Sandra Besek je odlično počela i sigurno, rezultatom 4:0, pobijedila vrlo dobru hrvačicu koprivničke Podravke. U odlučujućem meču, protiv domaće predstavnice, gdje bi joj pobjeda donijela zlato, imala je dominaciju i u prvoj rundi vodila 2:0, no početkom druge runde jedna nesmotrenost dovela ju je u tuš poziciju iz koje se nije uspjela izvući te je na kraju zauzela treće mjesto.

Najmlađi član kluba Ivan Bačani ponovo je bio uvjerljiv i suvereno osvojio zlatnu medalju, pobijedivši u finalu čak 7 kilograma težeg protivnika. Noa Čanaki u prvom kolu dobro se borio i pokušavao izvesti naučene tehnike, no iskuniji protivnik znao je iskoristiti manje greške ludbreškog hrvača tako da Noa nije uspio proći dalje.

Rene Dulikravić je s tri pobjede došao do finala gdje je izgubio od odličnog predstavnika iz Pule, u borbi u kojoj je vodio 6:0,no iz jedne situacije gdje je Rene bio dominantan i trebao završiti borbu tušem u svoju korist, napravio je pogrešku i protivnik je iz kontra akcije tuširao ludbreškog hrvača.

Odličan je bio i Florijan Varović, koji je također došao do finala, nanizavši 3 pobjede protiv vrlo zahtjevnih protivnika. U finalu je ponestalo snage iako je Florijan dao sve od sebe i borio se do maksimuma. Srebrna je medalja i za njega odlično ostvarenje.

Ekipu je vodio trener Ignac Horvat koji je bio zadovoljan prikazanim od svojih hrvača na ovom natjecanju.