Odigrana dva nogometna turnira u Cestici

| 29.7.2017. u 10:16h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Srpanj je u Cestici bio mjesec za sport.  Odigrana su dva nogometna turnira – u Vratno Otoku i Babincu. Turnir u Vratno Otoku je okupio osam ekipa, a nakon žestoke borbe do finala su došle ekipe domaćina „Vrtovi“ i „Komšije“.  Naslov prvaka je ponio MNK Vrtovi, koji su tako obranili lanjsku titulu šampiona. Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj čestitao im je na uspjehu.

Nogometaši Vratna najbolji su bili i na nogometnom turniru u Babincu, održanom u organizaciji NK Dinama.  Pobijedili su u kategoriji veterana koji je igralo šest ekipa  - Dinamo Babinec, Polet Cestica, Vratno, Bratstvo Otok Virje, MNK Kolarovec, MNK Lovrečan-Jarki, NK Majerje i slovenski sastav NK Leskovec. Drugoplasirani je NK Leskovec, a treću poziciju je osvojio NK Polet Cestica. Prvi su im čestitali i uručili nagrade načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i zamjenik Žarko Rodeš te predsjednik kluba Marjan Županić.

Turnir je pokazao da općina ne treba brinuti za nogometnu budućnost. U finale dječjeg turnira su se plasirale domaće ekipe, NK Dinamo i Rudar 47.
Nakon neizvjesne borbe, pobjedu je odnio Rudar 47. Uz lokalne čelnike najmlađima je čestitao i zamjenik varaždinskog župana, Tomislav Paljak.

- Cestica ima dobre sportaše u svim generacijama, a osobito nam je drago da se djeca od malih nogu aktiviraju u sportu. Zdravi su, jačaju se i razvijaju kompetitivni duh što je u pravilnoj dozi uvijek korisna osobina – rekao je Mirko Korotaj.