Od 13 prijavljenih klubova za Elitnu ligu sljedeće sezone pet ih nije dobilo licence i poslani su na "popravni"

| 27.4.2023. u 11:00h | Objavljeno u Sport

Za novu sezonu u Elitnoj županijskoj nogometnoj ligi prijavilo se 13 klubova, a njih sedam dobilo je licencu za sljedeću sezonu dok ih je pet Komisija za licenciranje klubova poslala na "popravni".

Licence su dobili Mladost iz Margečana, Polet iz Cestice,Ivančica iz Ivanca,Polet iz Tuhovca, Novi Marof,Dubravka Zagorac iz Turčina, Nedeljanec i Bednja iz Beletinca.

Komisija za licenciranje klubova uočila je nedostatke u kriterijima (sportski, infrastrukturni, financijski) kod pet klubova koji nisu dobili licencu u prvom krugu i tim klubovima dala je rokove za popravak uočenih nedostataka.

Kod Zelengaja iz Kućana Donjeg, Budućnosti iz Vidovca, Plitvice iz Gojanca i Jalžabeta uočen je premali broj mlađih aktivnih igrača ( Zelengaj 26 od 30, Budućnost 25 od 30, Plitvica 22 od 30 i Jalžabet od 23 do 30 godina). Rok za popravak uočenih nedostataka je 5. lipnja ove godine.

Razvitak iz Čičkovine osim što ima premali broj mlađih aktivnih igrača (27 od 30), i teren im je u lošem stanju, ograda na istoku nije stabilan i objekt treba sanirati izvana i iznutra. Oni su dobili rok za popravak uočenih nedostataka do 26. svibnja ove godine.