OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN SPORTA Prva Gimnazija i Peta Osnovna pobjednici turnira u odbojci

Varaždinske vijesti | 29.9.2022. u 10:40h | Objavljeno u Sport

Odbojkaškim turnirom za osnovce i srednjoškolce s područja Varaždinske županije u organizaciji Školskog Sportskog Saveza Varaždinske županije obilježen je Europski tjedan sporta.

Natjecanja su započela prijepodne u varaždinskoj Areni a trajala su do ranih popodnevnih sati, kada su najuspješnijim sudionicima Turnira uz pomoć Varaždinskih mažoretkinja uručene medalje i priznanja.

Sudjelovalo je ukupno 12 osnovnih i 7 srednjih škola s područja Varaždinske županije, među kojima je u kategoriji osnovnih škola prvacima postala V. OŠ Varaždin čiji su odbojkaši osvojili zlatne medalje.

Drugo mjesto i srebrne medalje podijelili su učenici OŠ Ivanec, treće mjesto i brončane medalje osvojili su osnovnoškolski odbojkaši OŠ Jalžabet, a četvrti plasman pripao je OŠ Šemovec.

Kod srednjoškolaca prvacima su postali učenici Prve varaždinske Gimnazije osvojivši zlatno, drugo mjesto i srebro pripalo je srednjoškolcima iz Ivanca, treće mjesto i bronca Elektrostrojarskoj školi, dok su četvrtoplasirani odbojkaši bili učenici Gospodarske škole iz Varaždina.

Ovaj je odbojkaški turnir održan pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, čija je viša stručna suradnica za sport Ivana Putarek na uvodnoj svečanosti otvorila natjecanje, istaknuvši važnost bavljenja sportom kao osnovu poboljšanja općeg zdravstvenog stanja.

Predsjednica Školskog Sportskog Saveza Varaždinske županije Josipa Polančec Štimec ukazala je na stagnaciju razine tjelesne aktivnosti kod mladih ljudi i kazala kako nedostatak tjelesne aktivnosti ima negativan učinak na cijelo društvo i njihovo zdravlje.

Zajedničko zagrijavanje svih sudionika natjecanja upriličeno je uz stručno vodstvo prof. Tanje Ostović Šlehta, a zabavnim plesnim nastupom brojne učenike i njihove trenere uvodno je obradovao varaždinski Cheerleading klub Bravo.