Martin Vugrinec debitirao je prošle sezone u Red Bull GP Rookies cupu kao jedini hrvatski predstavnik u tom natjecanju do sada

Novomarofčanin Martin Vugrinec nakon prve sezone u GP Rookies cupu

| 17.10.2015. u 16:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Novomarofčanin Martin Vugrinec (16) svoju prvu sezonu u Red Bull Moto GP Rookies Cupu završio je na 21. mjestu u konkurenciji 24 vozača osvojivši ukupno 13 bodova. Najbolji plasmani bili su mu 12. mjesto u Silverstonu u Velikoj Britaniji krajem kolovoza, te dva 13. mjesta u Silverstonu i španjolskom Aragonu na kraju sezone.

- Bila je to lijepa sezona za mene, u kojoj sam imao puno nesreće i malo neiskustva, a iz sezone sam izašao kao puno bolji vozač. Sve u svemu nisam previše zadovoljan, ali sam puno naučio. Mogao sam na kraju imati i puno više od osvojenih 13 bodova, ali zbog različitih okolnosti i nesreća nisam uspio osvojiti više - rekao je Vugrinec, komentirajući nedavno završenu sezonu.

Ističe da je ipak očekivao malo više, jer je naviknut pobjeđivati.
- Nadao sam se da ću biti barem u srednjoj grupi, jer sam na posljednje četiri utrke bio stalno u toj grupi, ali na početku sezone, prva dva vikenda bila su katastrofalna i ona su na neki način utjecala na konačan rezultat. Prošlosezonski pobjednik Bo Beyndsneider pobijedio je u prve četiri utrke i time nesumnjivo dobio vjetar u leđa, dok sam ja imao sasvim drugačiju situaciju. U prvoj sam utrci pao, u drugoj zauzeo 20. mjesto, pa onda ponovno pad........Slomio sam i dva prsta tijekom sezone, što je zanemarivo s obzirom na to kako sam padao. Očekivao sam plasman oko 15 mjesta - kaže Novomarofčanin.

Hoće li i slijedeće sezone biti sudionik ovog natjecanja Vugrinec, kao i većina ostalih vozača još uvijek ne zna. Točnije, četvorica vozača već su dobila signal da se na njih više ne računa, dok su ostali na čekanju.
- Rekli su da će nam javiti, ali nisu rekli kada će to biti, no moram razmišljati pozitivno i nadati se da ću ostati u tom natjecanju. Ukoliko se to dogodi sigurno da ću se naredne sezone moći boriti s ostalim vozačima za još bolju poziciju, jer nisu ni oni vanzemaljci, iako je konkurencija najjača na svijetu. Do sada nikada nisam išao ni gledati ovakva natjecanja, a sada, kada sam postao dio tog svjetskog natjecanja, imao sam prilike vidjeti o kakvom je spektaklu riječ - zaključio je Vugrinec.