Glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a i tajnik HNS-a Središta Sjever Ivan Novak Foto: Dražen Novosel

Novak: Do sada nisu donijete nikakve odluke o nastavku ili završetku natjecanja

| 22.4.2020. u 11:10h | Objavljeno u Sport

- Danas je iz Središta Sjever kojim predsjeda Varaždinski nogometni savez stigla informacija kako se zaključuje prvenstvo s trenutnim poretkom u 4.NL u kojoj nastupa i naša ekipa. Tako trenutno vodeća ekipa na tablici NK Bednja postaje konačni ovosezonski prvak te može u viši rang ako želi dok iz lige nitko ne ispada, ali ulaze po jedan klub iz MNS-a, i jedan iz VNS-a - informacija je koja je objavljena na službenom Facebook profilu jednog kluba koji se natječe u Četvrtoj nogometnoj ligi Skupina Čakovec - Varaždin.

Objavljeno ne odgovara činjenicama, rekao je za naš tjednik glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a i tajnik HNS-a Središta Sjever Ivan Novak

- Do sada nije donesena nikakva odluka niti o početku a niti o eventualnom završetku liga, čeka se odluka Hrvatskog nogometnog saveza o početku natjecanja Prve i Druge lige, kao i odluka stožera civilne zaštite hoće li amateri moći i kada će krenuti s trenažnim procesom jer o tome ovisi kada će i na koji način početi natjecanja. Sigurno je da ćemo na nivou varaždinskog ŽNS-a morati donijeti odluku da neće početi odnosno da će završiti natjecanja u konkurenciji veterana i mlađih uzrasnih kategorija, odnosno Nogometnim centrima- rekao je Novak.

- U ponedjeljak smo kontaktirali sve klubove koji su pod ingerencijom varaždinskog Županijskog nogometnog saveza, znači seniore Treće HNL Sjever, Četvrtu nogometnu ligu skupinu Čakovec - Varaždin i klubove svih županijskih liga, da bi im dali informacije i čuli njihova razmišljanja koja će nam biti od koristi kada će se donositi odluke o početku natjecanja ili eventualnom prestanku natjecanja te da znamo iznijeti stavove na zajedničkom sastanku svih tajnika Središta u Zagrebu, odnosno na sastanku Međužupanijskog odbora, kojeg vodi predsjednik našeg Saveza Nenad Horvatić. Stavovi klubova koji se natječu u Trećoj ligi je da nema smisla nastavljati natjecanje ukoliko bi prvenstvo trebalo početi u lipnju, a pogotovo ako bi se utakmice igrale bez gledatelja. No, to je stav, ne i odluka - zaključio je Novak.