Nova "devetka" Bumbara, Petar Havojić: "Jedva čekam prve utakmice u dresu Varteksa!"

VV | 11.10.2023. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Napadač Petar Havojić od srijede je novi Bumbar te se pridružio treninzima u Hrašćici. Radi se o talentiranom napadaču, dosadašnjem igraču Varaždina, 20-godišnjaku koji je raskinuo ugovor s prvoligašem iz Zagrebačke i pridružio se Bumbarima.

Petar je inače iz Visokog, ali od osnovne škole je u Varaždinu, gdje je prošao cijelu nogometnu školu. U Varaždinu su mu treneri bili Težački, Šafarić, Kovačević, Mumlek, a s juniorima Varaždina je i osvojio kup Hrvatske, u talentiranoj generaciji Belcara, Domjanića, Vugrinca, Lusavca 2022. godine.

Nakon toga je bio na posudbi u Međimurju, gdje je odradio vrlo solidnu polusezonu u 2. HNL, ali uslijedila je ozljeda, tako da od zime nije igrao, te se od ljeta vratio u Varaždin.

Poželio je promijeniti sredinu, a odmah po raskidu ugovora s Varaždinom, struka Bumbara je dogovorila suradnju s ovim talentiranim igračem.

- Evo, stigao sam u Varteks, jer znam da je ambiciozna sredina, tu su i neki igrači s kojima sam ja igrao, znam da se odlično radi, klub ima planove, stoga mi je sve to privlačno – ističe Havojić, koji je inače rođak Tomislava Havojića, nekadašnjeg napadača Dinama, Lokomotive, Slavena, Istre, Rudeša.

I novi Bumbar Havojić igra na napadačkim pozicijama, bilo u sredini, bilo na krilima.

- Najviše sam igrao kao napadač, središnji ili krilni, ali mogu odigrati i veznog, što god bude trebalo – ističe Petar, koji je lanjsku godinu iskoristio i za studij, te upisao studij Multimedije, na Sveučilištu Sjever.

- Oduvijek su me računala zanimala, pa sam odabrao multimediju, i dosad mi se sviđa, nisam pogriješio – ističe Havojić, koji je spreman za nastupe.

U tijeku je registracija u Savezu, a mogao bi biti i u kadru već za subotnju utakmicu s Viroviticom.

- Redovito treniram, spremam se, možda fali malo utakmica u nogama, ali jedva čekam da i s tim krenem – zaključuje nova 'devetka' Bumbara Petar Havojić.