Nogometaši Varteksa u pripremama svladali slovenskog drugoligaša Beltince Foto: NK Varteks

Nogometaši Varteksa u pripremama svladali slovenskog drugoligaša Beltince

Varaždinske vijesti | 27.7.2024. u 16:49h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varteksa odradili su i drugi pripremni susret, s još jednim slovenskim drugoligašem. Nakon Drave, red je došao na gostovanje u susjednom Prekmurju, na gostovanju kod NK Beltinci Klima Tratnjek, a utakmica se igrala u obližnjem mjestu Ižakovci.

Napomenimo da su Beltinčani prošlogodišnje prvenstvo u Drugoj slovenskoj ligi okončali na visokom trećem mjestu, a ove godine imaju ambiciju ponovno pokušati domoći se Prve lige. S klupe ih vodi Damjan Gajser, nekadašnji slovenski reprezentativac.

Beltinci su u petak popodne igrali s Varaždinom, remizirali 2:2, a u subotu ujutro su ugostili Bumbare, u mladom, zamjenskom sastavu.

Ekipa Dražena Beseka od prve se minute postavila dominantno u ovom susretu, s pritiskom na loptu, u svim linijama igre. Već u 8. minuti donijelo je to rezultat, kada odličan ubačaj povratnika Kovačeca odlično koristi Dejan Glavica te glavom pogađa za 1:0.

Neopreznost u jednoj akciji Bumbara donijela je ubrzo i izjednačenje, a strijelac je bio Tian Kosi. Ipak, do poluvremena Bumbari ipak imaju vodstvo. Mladi napadač Filip Hrženjak odično oduzima loptu blizu gostujućeg prostora, i lagano poentira za 2:1, za svoj prvijenac u dresu Varteksa.

Osim Kovačeca, od prve minute vidjeli smo, po prvi puta vidjeli još jednog povratnika, Niku Mihalinca, a cijela ekipa Varteksa ostavila je vrlo dobar dojam.

U nastavku gledamo sličnu sliku, pritisak i dominaciju Varteksa, iako su i gosti imali neke prigode, a najbliže golu stigli su odmah na početku nastavka kada pogađaju gredu.

Ipak, nedugo potom, i povećanje vodstva Bumbara. Aktivni Matija Kanceljak prodire po lijevoj strani, ulazi u sredinu i 'odapinje' izvana, a lopta se odbija od nekog u obrani domaćina i završava u golu.

Do kraja utakmice se rezutat nije mijenjao, tako da je Varteks stigao do lijepe pobjede, a Bumbari su se prezentirali u odličnom izdanju.

Iduću pripremnu utakmicu nogometaši Varteksa igrat će iduće subote na domaćem terenu protiv juniora Maribora, a vrijeme i mjesto odigravanja tek moraju biti definirani, jer je Sloboda zauzeta.

Beltinci Klima Tratnjek – Varteks 1:3 (1:2)

Strijelci: 0:1 Glavica (8), 1:1 Kosi (12), 1:2 Hrženjak (32), 1:3 Kanceljak (52).

Beltinci Klima Tratnjek – Zver, Rajh, Voroš, Leban, Gabrovec, Rantaša, peranić, Roškar, Klampfer, Biro, Kosi (još su igrali: Legen, Jerebic, Vidmajer). Trener. Damjan Gajser.

Varteks – Banfić, Telebar, Ptiček, Jakupak, Mihalinec, Kovačec, Kukec, Glavica, Kanceljak, Havojić, Hrženjak (još su igrali Vaupotić, Renan, Matova, Lukačić, Anđelković, Milašinović, Sviben, Plavec, Popović). Trener: Dražen Besek.

Označeno u