ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Nastavak natjecanja u Prvoj HNL neće započeti 16. svibnja

| 20.4.2020. u 16:47h | Objavljeno u Sport

Hrvatski nogometni savez kontinuirano prati situaciju s epidemijom COVID-19 te poštuje sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Slijedom novih odluka Stožera civilne zaštite RH i produženja mjera do 4. svibnja 2020. godine, HNS je donio odluku kako nastavak natjecanja u Prvoj HNL neće započeti 16. svibnja, što je bio prvi od tri predviđena termina nastavka natjecanja.

S obzirom na nepredvidivost situacije izazvane pandemijom virusa SARS-CoV-2, HNS će i dalje surađivati te slijediti upute Stožera civilne zaštite RH i donositi odluke sukladno epidemiološkoj situaciji u RH, a o svim odlukama će na vrijeme obavještavati sve svoje članice te medije i javnost, objavljeno je na službenom portalu Hrvatskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, Izvršni odbor HNS-a nedavno je odredio rokove do kojih će objaviti eventualno odabranu inačicu odluke o početku nastavka natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL. Po prvoj opciji, a koja je danas otpala kao mogućnost, početak natjecanja Prve HNL trebao je biti 16. svibnja 2020. Početak natjecanja Druge HNL bio bi 23. svibnja, završetak natjecanja Prve HNL i 2. HNL po tom prijedlogu bio bi 18. srpnja, a rok za objavu je 20. travnja.

Po drugoj predloženoj opciji početak natjecanja Prve i Druge HNL bio bi 30. svibnja, završetak natjecanja obiju liga bio bi 25. srpnja, a rok za objavu 4. svibnja. Po trećoj predloženoj opciji početak natjecanja Prve i Druge HNL bio bi 13. lipnja 2020., završetak natjecanja Prve HNL bio bi 2. kolovoza, a završetak natjecanja Druge HNL 1. kolovoza. a rok za objavu: 18. svibnja