Reformisti obilježili Međunarodni dan biološke raznolikosti u Arboretumu Opeka Foto: NS Reformisti

Reformisti obilježili Međunarodni dan biološke raznolikosti u Arboretumu Opeka

VV | 25.5.2020. u 10:10h | Objavljeno u Društvo

Povodom Međunarodnoga dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH, povjerenik Regionalnog saveza Reformista sjeverozapadne Hrvatske i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak okupio je članove županijskog tima središnjeg i sjevernog dijela županije u Arboretumu Opeka, jedinstvenom prirodnom biseru ovoga dijela Europe. 

Desetljećima zapostavljan i od svih zaboravljen, nekadašnji prekrasan posjed grofova Bombelles oživjet će zahvaljujući uspješnom županijskom apliciranju Srednje škole Arboretum Opeka za Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi vrijedan gotovo sto milijuna kuna. S obzirom da je uspješno provedena prva takva javna nabava u Hrvatskoj, u tijeku je projektiranje kompletne obnove devastiranog dvorca, kao i izrada projekta potpune dendrološke, florističke i turističke obnove parkovnog perivoja i šume na preko 50 hektara površine. 

- Povodom ovoga značajnoga datuma, nema ljepšega ambijenta za razgovor o projektima koje uspješno provodi izvršna vlast s Reformistima na čelu u Varaždinskoj županiji, poput ove potpune obnove Arboretuma. Razgovarao sam sa suradnicima i o nadolazećim izborima, našim jasnim ciljevima i ambicijama. Reformisti jako dobro znaju kako su naši rezultati zapravo naša kampanja te da će pod tim osnovnim motom djelovati i svatko u svojoj sredini - rekao je Paljak.

Viničancima je sigurno bilo najteže živjeti kraj ovakve ljepote, a istovremeno gledati kako se sve prepušta propadanju bez bilo kakve ozbiljne namjere za očuvanjem nečega što je jedinstveno u europskim pa i svjetskim okvirima. Zahvaljujući županu Čačiću, koji je vizionarski i nepopustljivo inzistirao na Regionalnom centru kompetentnosti baš ovdje, cijela Vinica će za koju godinu procvasti poput Arboretuma, dodao je Paljak. 

Reformisti_Arboretum_6.jpg

Reformisti_Arboretum_5.jpg

Reformisti_Arboretum_3.jpg

Reformisti_Arboretum_2.jpg

Reformisti_Arboretum_1.jpg