Nakon Runca Runac: Zajednica SUGV donijela dosadašnjem predsjedniku novi 4-godišnji mandat Foto: Martin Novosel

Nakon Runca Runac: Zajednica SUGV donijela dosadašnjem predsjedniku novi 4-godišnji mandat

| 5.5.2020. u 21:36h | Objavljeno u Sport

Večeras se u sportskoj dvorani Graberje održala izborna skupština Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Nakon četverogodišnjeg mandata od 2016. godine do 2020., Alen Runac je ponovno odabran za predsjednika Zajednice za razdoblje od 2020. do 2024. godine kao jedini kandidat bez opozicije. Glasanje se odvilo u skladu s uputama Nacionalnog stožera pa su svi skupštinaru bili na udaljenosti od dva metra tijekom glasanja. 

- Ne osjećam se kao predsjednik, već kao dio ekipe, kao što sam se osjećao svih ovih godina u Zajednici, a ne samo u svom prethodnom mandatu. Moram se zahvaliti svima jer su naše odluke bile gotovo sve jednoglasno, što pokazuje da smo imali dobru komunikaciju, na koju pozivam i dalje. Želim da budemo uvijek dobronamjerni i da raspravljavamo o temama važnim za varaždinski sport i ako se ne slažemo, ali da uvijek nađemo određena rješenja za dobrobit sporta u Varaždinu - rekao je novi/stari predsjednik Runac.

Osim odabira predsjednika, birali su članovi skupštine, birali su i dopredsjednike te članove Izvršnog i Nadzornog odbora i Etičkog povjerenstva. Dopredsjednici su Saša Vojnović i Dubravko Banek, članovi Izvršnog odbora Romano Puček, Toni Dalić, Goran Vučetić, Damir Martinčević, Mario Šobak i Boris Zernec. Predsjednik Nadzornog odbora je Zvonimir Kušter, a članovi Marinko Šipoš i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu su Damir Kolarek, Damir Belaj i Predrag Čosić.