Slavlje hrvatskih reprezentativaca nakon postignutog gola u današnjem nadmetanju s Walesom Foto: Hrvatski nogometni savez

Nakon pobjede u Osijeku hrvatska reprezentacija u punom sastavu dolazi u Varaždin

| 8.6.2019. u 17:43h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U susretu 3. kola skupine E kvalifikacija za EP sljedeće godine reprezentacija Hrvatske je na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku. pred 17 tisuća gledatelja. pobijedila reprezentaciju Walesa rezultatom 2:1 (1:0) i osvojila vrlo važne bodove. Utakmica je počela minutom šutnje za bivšeg predsjednika Uefe Lennarta Johanssona te dvije djevojke tragično preminule u prometnoj nesreći kod Novske.

Vodstvo svjetskim viceprvacima donio je velški branič Lawrence, koji je u 17. minuti u vlastitu mrežu skrenuo prizemni ubačaj Perišića. Na početku drugog dijela Kovačiću je pogodak na odbijenu loptu poništen zbog zaleđa, ali već u sljedećoj akciji novu odbijenu loptu za prednost Hrvatske od 2:0 pretvorio je Perišić.
'

- Velika tri boda, rekli smo da je najvažnije osvojiti ih, nije bitno kako. Bilo je teško, svaka čast dečkima, na trudu i angažmanu, hvala navijačima, Osijeku, Slavoniji. Idemo dalje, ne treba se previše osvrtati. Primili smo taj gol iz jedne greške, uvukla se panika i nervoza u našu igru, a opet smo imali dvije-tri dobre situacije za treći. Neću gledati što je i kako je bilo, bilo je teško i gledati, a kamoli igrati. Idemo za Varaždin u punom sastavu na prijateljsku protiv Tunisa, pa na odmor. Znam da je igračima odmor u glavi, ali jako dobro su radili ovih sedam dana - rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon susreta za Novu TV.

Prijateljski susret Hrvatske i Tunisa igrat će se u utorak,11. lipnja od 20 sati i 45 minuta na stadionu Varteksa u Varaždinu.