Nakon dvije godine, uspješno proveden projekt "Utjecaj sportske aktivnosti na zdravlje" Foto: Martin Novosel

Nakon dvije godine, uspješno proveden projekt "Utjecaj sportske aktivnosti na zdravlje"

| 3.2.2020. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Teniski klub "Varaždin 1181" uspješno je proveo projekt "Utjecaj sportske aktivnosti na zdravlje" kojeg je sufinancirala Varaždinska županija. Već je stoljećima poznato da su zdrava prehrana i umjerena sportska aktivnost izuzetno važne za poboljšanje zdravlja. Varaždinska županija već duže vrijeme provodi program "Zdrava županija" kojemu je cilj podići svijest građana o zdravom načinu života i prevenciji bolesti.

- Mi kao klub obilazimo sve osnovne škole u Varaždinu i došli smo do zanimljive informacije da nam dosta i iz okolnih mjesta dolaze u teniski centar trenirati jer u manjim mjestima nemaju toliko razvijenu sportsku infrastrukturu. Naša želja je bila da proširimo djelovanje sporta pa tako i tenisa da proširimo na sve lokalne sredine koje su uključene u Varaždinsku županiju i sigurno je oko 2000 klinaca prošlo kroz taj naš program. Projekt je to koji smo provodili dvije godine i nadamo se budućoj suradnji - rekao je Lovro Juzbašić, predsjednik TK Varaždina 1181, te dodao kak su u ovom projektu educirali mlade o pravilnoj prehrani i uključivali mlade u što više sportskih aktivnosti, a zahvalili su se Varaždinskoj županiji na suradnji.

- Izvrstan je to projekt. To što vi radite je potičete mlade da se više uključuju u sport i da žive zdravim životom jer su to danas veliki izazovi za mlade. Zato je jako važno da postoje entuzijasti koji žele uključiti što više mladizh u sportske aktivnosti. Drago mi je da ste to napravili na razini cijele županije jer obično se sve koncentrira u gradu Varaždinu i na taj način su gradska djeca u privilegiranom položaju. Nama kao županiji je drago da smo bili dio ovakvog projekta i dalje ćemo podupirati sve ovakve projekte - rekla je Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana Radimira Čačića.

TK_Varaždin_1181_Varaždinska_županija_11.jpg

TK_Varaždin_1181_Varaždinska_županija_3.jpg

TK_Varaždin_1181_Varaždinska_županija_1.jpg