Najbolji hrvatski motociklist Martin Vugrinec na prijemu u županijskoj palači Foto: Varaždinska županija

Najbolji hrvatski motociklist Martin Vugrinec na prijemu u županijskoj palači

Varaždinske vijesti | 3.4.2023. u 20:33h | Objavljeno u Sport

Nakon sudjelovanja na međunarodnom prvenstvu Waleed Alshemais Racing u Dubaiju gdje se okrunio naslovom prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata u cestovnom motociklizmu, najboljeg hrvatskog motociklistu Martina Vugrinca primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Martin_Vugrinec_prijem_zupanija_03042023_2.JPG

- Riječ je o utrkama koje odrađujem preko zime, kako bi se što bolje mogao pripremiti za nadolazeću sezonu u Europi. Drago mi je što sam, uz dosadašnja brojna priznanja i dostignuća, primjerice dva puta sam bio prvak Alpe-Adria prvenstva, dva puta prvak Hrvatske, viceprvak Njemačke, sada uspješno završio i ovo prvenstvo. Vozim po cijeloj Europi, ali i svijetu, dok u Hrvatskoj često vozim na Grobniku koji je jedina staza u Hrvatskoj namijenjena upravo za motociklizam kojim se bavim – rekao je Martin Vugrinec, poznatiji kao SpiderMartin, za kojeg odmor gotovo da i ne postoji.

- Već sam odradio prve testove za sezonu u Europi. U svibnju me čeka juniorsko svjetsko prvenstvo Moto2 i na to gledam kao na kvalifikacije za sam vrh, odnosno za Moto GP koji je svojevrsna verzija Formule 1 u motociklizmu – najavio je Vugrinec.

Župan Anđelko Stričak čestitao je Martinu na svim dosadašnjim uspjesima, te zaželio puno uspjeha na daljnjim natjecanjima.

- Stotinjak pehara i medalja koja je osvojio na raznim moto utrkama, konkuriravši svjetskim vozačima – samo su potvrda rada i ustrajnosti ovog samozatajnog mladića iz Novog Marofa. Čestitam njemu, ali i obitelji koja mu je podrška na tom putu, ulažući često puta sve što imaju, ali uspješne priče najčešće i jesu takve – rekao je župan.

Prijemu su uz župana i Martina Vugrinca, sudjelovali i Martinov otac, ujedno i njegov menadžer Ivica Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, direktor Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije "JURA" Mladen Jakopović i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.

Martin_Vugrinec_prijem_zupanija_03042023_1.jpg