Na stadionu Varteksa danas ogled bivših prvoligaša

| 19.3.2016. u 08:12h | Objavljeno u Sport

Neuspješno je bilo 18. kolo za županijske predstavnike u Trećoj HNL Istok. Momčad Varaždina na svom je stadionu izgubila od Vukovara 1991 rezultatom 1:0, golom kapetana gostiju Ivana Pluma u 36. minuti utakmice, a Podravina je izgubila u Slavonskom Brodu od domaće Marsonije 2:0.

Varaždinci su protiv Vukovara 1991 bili bolji suparnik u drugom poluvremenu, ali opet je izostala realizacija. Imali su pet izglednih prilika za postizanje pogotka, među kojima i kazneni udarac u 51. minuti, koji Jertec nije iskoristio, što potvrđuje da sastavu Marija Ružića nedostaje napadač.

Na kraju su Varaždinci pretrpjeli drugi poraz zaredom, a iz tri kola imaju samo jedan bod. Danas im u 15 sati u goste, u sklopu 19. kola, dolazi u goste Marsonija iz Slavonskog Broda, tako da će se na stadionu Varteksa nadmetati dva bivša prvoligaša.

U drugom smo dijelu, prema igri i prilikama, zaslužili postići barem dva gola. Ja sam, na žalost, promašio kazneni udarac, jer sam se poskliznuo u zaletu. Pokušat ćemo u sljedećem susretu opet na domaćem terenu osvojiti prva tri boda u proljetnom dijelu prvenstva – rekao je kapetan Varaždina Dario Jertec.

Podravina, koja nakon tri kola nema osvojenog boda u proljetnom dijelu prvenstva, sutra će u 15 sati igrati u Bijelom Brdu protiv momčadi BSK-a.

Ostali današnji parovi Treće HNL Istok: HNK Vukovar 1991 - Višnjevac, Slavonija - Bjelovar, Koprivnica - Belišće, Oriolik - HNK Đakovo Croatia, Mladost - Slavija. Sutra će u 15 sati igrati BSK - Podravina i Mladost A - Međimurje.