Ovo prvenstvo mi je dalo dodatnu motivaciju, a iz ovog ću baš poraza naučiti sigurno jako puno, rekla je Andrea Pavlović

Na EP U-21 u Varaždinu Andrea Pavlović izgubila u osmini finala

| 7.3.2020. u 21:10h | Objavljeno u Sport

Pretposljednjeg dana Europskog prvenstva u stolnom tenisu, do 21 godine, koje se održava u Varaždinu, Hrvatska je ostala i bez posljednje predstavnice. Andrea Pavlović, 14. europska igračica po rankingu do 21 godine, izgubila je osminu finala od Francuskinje Camille Lutz, 18. ranking, 4-2 po setovima.

- Najviše problema sam imala s prijamom njezinog servisa i tu nisam imala pravog rješenja - nakon meča će Andrea Pavlović uz dodatak. - Zbog toga se uvukla nekakva nesigurnost u mene tijekom cijelog meča. Tu sam onda počela imati probleme i s mojom servom na što je ona postala agresivna i nikako se nisam mogla iz toga 'izvući' iz tog ritma. Kada bi i uspjela vratiti njezin servis, Lutz je opet bila spremna, dočekala bi i tu loptu, tako da mi je stvarno stvorila pritisak.

Neovisno porazu dalo bi se ipak zaključiti kako je nastup Andree Pavlović na ovom EP bio pozitivan.
- Igrala sam dobro prva tri dana. U osmini finala mrvicu slabije, ali i Lutz je za to zaslužna jer mi nije dala odigrati što je prolazilo ovih dana. Ostaje zato malena žal, ali s druge strane dosta sam toga naučila. Ovo prvenstvo mi je dalo dodatnu motivaciju, a iz ovog ću baš poraza naučiti sigurno jako puno - zaključila je Andrea Pavlović.

Trener Darko Arapović, izbornik mlađih dobnih uzrasta stolnotenisačica dao je svoje kratko viđenje nastupa sve četiri hrvatske stolnotenisačice an Europskom prvenstvu.
- Andrea sigurno može biti primjer i mlađim curama svojom motiviranošću, razrađivanjem detalja, pripremom prije meča, emocijama koje unosi. Ona stvarno živi za stolni tenis. Zadovoljstvo je stvarno bilo surađivati s njom. Rezultat možda i nije toliko dobar koliko je ona cijelo vrijeme dobro igrala. Prva tri dana je sve dobila 4:0, igračice koje su bolje rangirane od nje. Što se ostalih djevojaka tiče, one su ovim nastupima dokazale da spadaju u tih 50-ak najboljih u Europi. To vrijedi i za Martu Vukelić, Hanu Arapović i Klaru Bardač. Po meni, ako ostanu na tom putu, to će biti samo za boljitak našeg ženskog stolnog tenisa - rekao je izbornik mlađih dobnih uzrasta stolnotenisačica Darko Arapović.

U subotu se u varaždinskoj Areni u večernjim satima igra prvo finale na ovom Europskom prvenstvu, a riječ je o finalnom susretu u konkurenciji mješovitih parova. Nedjelja će pak biti zadnji natjecateljski dan s finalnim borbama u pojedinačnoj i konkurenciji parova, žene i muškarci.

REZULTAT
Žene pojedinačno, osmina finala:
Andrea Pavlović (Hrvatska) - Camille Lutz (Francuska) 2:4 (-5,8,-7,-4,8,-5)