Fotografija s konferencije za novinare na kojoj su najavljene kvalifikacijske utakmice U-21 hrvatske reprezentacije

Mladi Vatreni danas u Varaždinu igraju kvalifikacijski susret s Bjelorusijom

| 5.10.2017. u 09:12h | Objavljeno u Sport

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija U-21, u Varaždinu će danas protiv Bjelorusije odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2019 u Italiji i San Marinu. Utakmica na stadionu „Varteksa“ početi u 18 sati.

Nakon pobjede u Moldovi 3:0 u prvom kolu kvalifikacija, najbolje mlade hrvatske nogometaše u Varaždinu očekuju ogledi s Bjelorusijom i Češkom.
Izbornik Nenad Gračan obje je utakmice ocijenio vrlo važnima.

- Češka je nositelj naše skupine, a Bjelorusija nipošto nije autsajder s obzirom da su Bjelorusi odigrali neriješeno u Češkoj. Bjelorusija nije agresivna poput Moldove, više traži igru i češće dolazi u završnicu, no želja nam je pobjeda kako bismo mirno dočekali Češku. Češka je redoviti sudionik završnih turnira, radi se o vrlo ozbiljnoj reprezentaciji - rekao je izbornik i dodao da mu je drago da se reprezentacija vraća u Varaždin.
- Vraćamo se u nogometni grad Varaždin, u ugodno nogometno okruženje. Nadam se da ćemo imati podršku punih tribina, to je našim dečkima itekako bitno - dodao je Gračan.

Nakon utakmice protiv Bjelorusije u četvrtak, Hrvatska će sa Češkom igrati u ponedjeljak, 9. listopada, također od 18 sati. Organizatori utakmica u Varaždinu su Hrvatski nogometni savez, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Nogometni klub „Varaždin“.