Mlađi kadeti GRK Varaždin 1930 na završnom turniru PH u rukometu

| 24.5.2016. u 12:36h | Objavljeno u Sport

Mlađi kadeti GRK Varaždin 1930 (godište 2000./2001.) sudjelovali su od 19. do 22. svibnja na završnici PH 1. HMKRL za natjecateljsku sezonu 2015./2016. u Poreču. Nastupilo je ukupno 16 najbolje plasiranih ekipa iz pet hrvatsih regija. Ekipe su bile razvrstane u 4 skupine po 4 ekipe, a varaždinski su rukometaši na kraju su zauzeli 10. mjesto

U fazi natjecanja u skupini varaždinska je ekipa s 3 poraza završila na 4. mjestu. Protiv RK Poreča rezultat je bio 18:19, protiv RK Zadra 19:20, a protiv RK Dubrave 22:24 Uz malo više sportske sreće moglo se i bolje u prvom krugu što dokazuju i vrlo tijesni rezultati, prva dva poraza sa samo jednim golom razlike. Na žalost u sportu na ovakvim turnirima i na toj razini natjecanja osim sportskog znanja i vještine dosta ostalih faktora utječe na krajnji rezultat, tako se dogodilo i mladoj ekipi varaždinskog kluba te nije osvojeno jedno od prva dva mjesta u grupi što bi osiguralo plasman među 8 najboljih ekipa u državi, što ova generacija sigurno zaslužuje.

U drugom dijelu natjecanja za ekipu mladih Dabrova stvari su krenule znatno bolje te je sa dvije pobjede protiv RK Hrvatskog Dragovoljca 15:10 i RK Nexe 25:20 osigurana borba za 9. mjesto. Na žalost posljednju utakmicu protiv RK Đakova nekoliko igrača nije bilo potpuno spremno zbog ozljeda te nije bilo dovoljno koncentracije u završnici i utakmica je izgubljena 17:21 i na kraju su zauzeli 10. mjesto u konkurenciji 16 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske.   

Treba napomenuti da je varaždinska ekipa napredovala tehnički i taktički, u odnosu na prošlu sezonu. Kvaliteta ostalih ekipa je također na višoj razini i razlike su sve manje što pokazuju rezultati svih utakmica. Turnir je također poslužio da se uvide nedostaci i mogućnosti za napredak, a prije svega to se odnosi na pristup treninzima i utakmicama u novoj sezoni, kada GRK Varaždin 1930 očekuje još kvalitetnija razina natjecanja, jedinstvena liga za kadete, koja obuhvaća područje cijele Hrvatske što podrazumijeva napornija putovanja, a samim time i pripreme, treninge i utakmice.


Ekipa GRK Varaždina 1930 na turniru u Poreču nastupila je pod stručnim vodstvom glavnog trenera Srećka Horeneca i kondicijskog trenera Zvonka Artića u sastavu: Filip Baranašić, Marko Kuzmić, Dominik Artić, Andrej Bobičanec, Antonio Budinski, Bruno Buljubašić,  David Car, Patrik Cerovečki, Dino Divjak, Jakov Gorski, Fran Murk, Fran Puček, Ivan Šanjek, Matej Tači, Petar Vojnović i Fran Žganec Brajša.