Mlada karatistica Leona Gulija najbolja u svojoj kategoriji na karate prvenstvu Hrvatske Foto: Ilustracija

Mlada karatistica Leona Gulija najbolja u svojoj kategoriji na karate prvenstvu Hrvatske

IHR/Varaždinske vijesti | 31.5.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članica Karate Kluba Globus Čakovec Leona Gulija osvojila je prvo mjesto na karate prvenstvu Hrvatske u konkurenciji kadetkinja iznad 54 kilograma

Na natjecanju koje je održano u Samoboru 8. i 9. svibnja Gulija je pokazala da je najbolja karatistica u svojoj kategoriji, što je i dokazala s pobjedama svih protivnica bez većih problema te je na kraju uzela zlatnu medalju i titulu prvakinje Hrvatske.

Na trening - s propusnicom!

- Kategorija mi je bila velika, kao i obično, a konkurencija jaka, 30 protivnica. Prva borba mi je uvijek najteža, pogotovo nakon ovolike stanke zbog korone. Sve u svemu, zadovoljna sam s ostvarenim rezultatom i pripremam taktike za sljedeća natjecanja - otkrila nam je Leona, koja je titulu državne prvakinje osvojila i 2019. godine, na Prvenstvu Hrvatske u Ivankovu pored Vinkovaca.

Planove oko treninga i natjecanja u prošloj godini Leoni je pokvarila ozljeda, ali i pandemija koronavirusa zbog koje se natjecanja nisu ni održavala. No i treniranje je u takvim okolnostima bilo vrlo izazovno.

- Nismo prestali trenirati iako natjecanja nije bilo. Sigurno da nam je Covid-19 kao klubu, ali i meni osobno poremetio planove, ali i treninge u početku. Za vrijeme prošlogodišnjeg lockdowna našla sam se u situaciji da sam morala tražiti i propusnicu kako bih mogla doći do Male Subotice u susjednoj Međimurskoj županiji, gdje treniram. Također, jedno vrijeme nismo ni smjeli trenirati, ali smo srećom, uspjeli dobiti potvrde za treniranje od Hrvatskog olimpijskog odbora, što nas je zapravo spasilo - otkrila je mlada varaždinska karatistica koja se već naveliko sprema za svjetski turnir koji je početkom lipnja.

- Trenutno se pripremamo za svjetsku Youth Ligu na Cipru, koja počinje 4. lipnja - otkrila je Leona...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...