Mateo Žugec spremno dočekuje sutrašnje kvalifikacije na EP-u u Münchenu i nada se finalu

| 17.8.2022. u 13:08h | Objavljeno u Sport

München će do nedjelje biti domaćin juniorskog i seniorskog Europskog prvenstva u gimnastici, na kojem će, po prvi puta u povijesti, varaždinski Gimnastički klub Vindija imati čak tri predstavnika Teo Bartolec i Vito Nušak nastupit će na parteru u juniorskoj konkurenciji, a Mateo Žugec borit će se za odličje na konju s hvataljkama u seniorskoj konkurenciji.

Aktualnom prvaku Mediterana Mateu Žugecu ovo će biti prvi nastup na seniorskom Europskom prvenstvu. Iza njega su tri Europska prvenstva u juniorskoj konkurenciji, a najbolji rezultat bilo mu je četvrto mjesto, koje je ostvario 2020. godine u turskom Mersinu.

U posljednje vrijeme ostvario je sjajne rezultate jer osim što je krajem lipnja u Oranu u Alžiru postao prvak Mediterana, prije toga je, sredinom lipnja, na Svjetskom kupu u Kopru bio je zlatni, dok je krajem svibnja bio srebrni na Svjetskom kupu u Varni u Bugarskoj, što je dobra je najava uoči europske smotre u Münchenu.

- Super je bilo na podij treningu, sprava je odlična, dvorana je super, odradio sam što je bilo planirano. U jako dobroj sam formi, sjajno se osjećam, a moj je cilj ući među osam najboljih, dakle u finale, a ako to ostvarim onda je sve moguće. Naravno, pokušat ću osvojiti jednu od medalja, bez obzira kojeg sjaja - rekao je Mateo Žugec, koji je u Münchenu s trenerom Emilom Šanjekom.

Seniorske kvalifikacije na rasporedu su sutra, Mateo Žugec će biti u skupini 1 koja starta od 10 sati i 30 minuta, juniorske kvalifikacije su u petak, dok su finala na rasporedu u subotu i nedjelju.

- Analitičari koji prate svjetsku i europsku gimnastiku svrstali su Matea Žugeca među 15 favorita za osvajanje medalja na Europskom prvenstvu. Mateo samo treba odraditi ono što je radio proteklih dana na treninzima. Trenirat ćemo još u Münchenu prije kvalifikacija i realno očekujem da mu je finale u rukama. On i ja napravit ćemo sve što je u našim mogućnostima i nadamo se najboljem - rekao je trener Matea Žugeca i trener u GK Vindija Emil Šanjek.

Osim Žugeca pod hrvatskom će se zastavom za medalje boriti Filip Ude i Robert Seligman, natjecatelji koji su ostvarili normu za nastup na Europskom prvenstvu.

Boje Hrvatske i Vindije branit će još Teo Bartolec i Vito Nušak, koji će nastupit će na parteru u juniorskoj konkurenciji.

- Bartolec je u petak na kontrolnoj vježbi u Lučkom u Zagrebu napravio A normu, ali na Europsko prvenstvo putuje s B normom. Ako i u Münchenu odradi vježbu kao što je u Zagrebu, s time da ima još prostora za napredak, onda bi morao izboriti finale. Što se Nušaka tiče on putuje s B normom i konkurent je za plasman među 15 najboljih u Europi - zaključio je trener u GK Vindiji Emil Šanjek.