Mateo Žugec nije ušao u finale EP-a, 12. je "konjaš" Starog kontinenta

| 18.8.2022. u 20:51h | Objavljeno u Sport

Član varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nije se uspio plasirati u finale konja s hvataljkama na Europskom prvenstvu u gimnastici, koje se održava u Münchenu.

U današnjim kvalifikacijama konja s hvataljkama, u konkurenciji 120 natjecatelja, Mateo Žugec dobio je ocjenu 13,833, što je na kraju bilo dovoljno za 12 mjesto u Europi.

Od tri hrvatska predstavnika u finale se plasirao Filip Ude. Bit će to njegovo 11. europsko seniorsko finale i ujedno 9. pojedinačno (ima 2 višebojska) čime je dostigao našeg dosadašnjeg rekordera Roberta Seligmana.

36-godišnji Čakovčanin na svom čak 20. EP-u u nedjeljnu borbu za medalje ušao je sa 4. ocjenom kvalifikacija (14.433), a do posljednje kvalifikacijske skupine u igri za finale ove sprave bio je i 20-godišnji Varaždinac Mateo Žugec (13.833) no na kraju je završio kao 12.

Naš treći konjaš, Robert Seligman zauzeo je mjesto pored, 13. je sa 13.766.

Nekoliko koraka od sna ostao je debitant Mateo Žugec, aktualno mediteransko zlato koje žestoko gazi prema velikoj sceni.

- Užasna agonija je iza mene. Bili smo na igrama skoro do kraja kvalifikacija. Mislim da mogu biti zadovoljan sa sobom, odradio sam cijelu vježbu, pokazao sam da vrijedim. Bit će bolje drugi puta. Čestitam Udeu koji je ušao u finale i Seligmanu, bila mi je čast stajati pored njih i natjecati se s njima - rekao je Žugec.

Žugecu ovo je bilo prvo seniorsko Europsko prvenstvo. Od članova varaždinske Vindije sutra će na Europskom prvenstvu za juniore na parteru nastupiti Teo Bartolec i Vito Nušak , a njihove kvalifikacije počet će oko 14 sati.