Mateo Žugec brončani na Svjetskom kupu u Varni Foto: Slobodan Kadić

Mateo Žugec brončani na Svjetskom kupu u Varni

| 25.5.2024. u 16:54h | Objavljeno u Sport

Prvog dana finala Svjetskog gimnastičkog kupa u Varni nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Na konju s hvataljkama Mateo Žugec dohvatio je pobjedničko postolje, završio je treći.

Varaždinskom gimnastičaru treći je to najbolji rezultat u karijeri u natjecanjima Svjetskog kupa. 2022. pobijedio je u Kopru te bio drugi upravo u Varni.

Mateo Žugec bio je silno motiviran nakon Europskog prvenstva u Riminiju vratiti se na „pravi put“. I uspio je – nakon dobrog nastupa u kvalifikacijama član GK Vindija u finalu bio je odličan.

U odnosu na nastup prije dva dana Žugec je pojačao svoju vježbu za dvije desetinke, i sama izvedba bila je bolja. Zaradio je visoku ocjenu – 14.300.

Žugec je nakon odrađene vježbe držao vodeću poziciju. S nje ga je skinuo Kazahstanac Nariman Kurbanov koji je opravdao ulogu glavnog favorita. Između Kurbanova i Žugeca u konačnici se ugurao Uzbekistanac Ravshan Kamiljanov.

- Nakon kvalifikacija smo odlučili da ćemo ići u finalu težu vježbu ukupne ocjene 15.800. Ušao sam smirene glave, sve mi je išlo za rukom te sam dobio završnu ocjenu 14.300 i osvojio brončanu medalju, čime sam jako zadovoljan jer sam u zadnjih godinu dana imao velikih problema i s ozljedama i mentalnom pripremom. Sve se sad počelo vraćati u normalu. Slijedi Svjetski kup u Kopru, u četvrtak su na rasporedu kvalifikacije. - rekao je Žugec.