Martin Vugrinec iz Portugala: "Ovo natjecanje jače je od bilo čega što sam vozio!"

| 15.5.2023. u 19:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na stazi u portugalskom Estorilu 6. i 7. svibnja, počelo je juniorsko Moto2 Svjetsko prvenstvo, u kojem, od ove sezone, sudjeluje i najbolji hrvatski motociklist, Novomarofčanin Martin Vugrinec. Vozi za momčad Fifty Motorsport, koja koristi motor Moto2 giganta Kalexa.

Nakon nezgodnog pada u drugom krugu, zbog kojeg je ponovljen start prve utrke, Vugrinec se, unatoč bolovima, samo dva sata kasnije vratio na stazu i odvozio drugu utrku, u kojoj je, zauzimanjem 12. mjesta, sa zaostatkom manjim od jedne sekunde od vozača na desetom mjestu, stigao do prva četiri boda u juniorskom Svjetskom prvenstvu i trenutačno se nalazi na 15. mjestu ukupnog poretka.

- Ovo natjecanje je na nivou Red Bull MotoGP Rookies Cupa, jače od bilo čega što sam nakon toga vozio, kvalitetnije je i od njemačkog IDM-a i prošlogodišnjeg španjolskog prvenstva, samo je problem što nemam jednako “oružje” kao drugi da se borim s konkurencijom a i moj tim je napravio dosta grešaka tijekom prvog vikenda pa rezultati nisu pokazali gdje mi zaista jesmo u tom društvu. Natjecanje je organizirano jednako kao i Moto GP, s obzirom na to da je isti organizator tvrtka Dorna Sports i oni se drže svojih standarda. Sve izgleda lijepo i pompozno, od najava do fotografija, sve je doista na vrhunskom nivou - rekao je Martin Vugrinec,komentirajući svoj nastup na legendarnoj stazi u Estorilu.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...