Martin Vugrinec: Moto2 je već dugo moja velika želja, a sada se konačno ostvarila

| 16.1.2023. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Nakon dvije vrlo uspješne godine u Njemačkom IDM prvenstvu, gdje je 2019. godine osvojio treće, a 2020. drugo mjesto u ukupnom poretku u klasi 600 SSP, Martin Vugrinec, SpiderMartin, i njegov tim odlučili su prošle godine prihvatiti novi izazov i okušati se u zemlji motosporta, Španjolskoj.

- Sreća nas nije pratila te su kvarovi na čak tri mašine te lom gležnja spriječili Martina da se bori za titulu već u svojoj debitantskoj sezoni. Unatoč tome pokazao je da je svjetska klasa vozača, ostvarivši čak tri pobjednička postolja i to na utrkama u Valenciji, Navarru i Jerezu, te dodatna četiri top 5 plasmana. Tim je rezultatima osigurao 6. poziciju u ukupnom poretku sa samo pola završenih utrka u jednom od najjačih natjecanja na svijetu - napominje Ivica Vugrinec, otac i menadžer najboljeg hrvatskog motociklista, Novomarofčanina Martina Vugrinca.

Osim Ivice Vugrinca u Martinovom timu su i osobni savjetnik i asistent Boris Herceg te mehaničar David Mavrin.

Prošle je godine Martin bio pozvan da se natječe na međunarodnom Dubai prvenstvu za Waleed Alshemais Racing Team.

- To je savršena prilika s obzirom na to da se prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održava od listopada do ožujka, što je period kada je u Europi zimska pauza. To će mi pomoći da ostanem oštar i da se još bolje pripremi za nadolazeću sezonu. U prva dva trkaća vikenda ostvario sam tri dominantne pobjede - nadovezao se Martin Vugrinec.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti......