Marin Farkaš najbolji bejzbolaš 2020. godine u kategoriji bacača

| 25.1.2021. u 09:19h | Objavljeno u Sport

Prošla natjecateljska sezona u 2020. godini za Baseball Klub Vindiju kao i u svim ostalim sportovima, ostati će zapamćena po nesvakidašnjim događanjima uslijed Covid 19 situacije uz dosta neredovitosti kroz natjecanje koje je bilo skraćeno i odigrano sa dosta promijena termina i otkazivanja utakmica i natjecanja, kako u domaćem prvenstvu kroz sve kategorije, a tako i na Europskom ali i Svjetkom rangu natjecanja ekipa i reprezentacija.

Ipak ostati će ocijenjena kao uspješnija od prijašnjih, prvenstveno po plasmanu seniorske ekipe na 3.mjestu u Hrvatskom Prvenstvu, rezultat koji je značajniji od same pozicije na ljestvici jer sa sobom nosi jedan novi zalet i koji je ostvaren s novom ekipom u potpunosti podmlađenom sa igračima iz vlastite škole i na čelu sa mladim, novim glavnim trenerom Ninom Kruhekom koji je također proizašao iz "Vindi Iso-Sport Škole Baseballa".

Gledajući prema novoj sezoni 2021 još je uvijek dosta nepoznanica, no ipak su igrači dočekali i prve treninge, te je tako sa dosta kašnjenja započeo i zimski dio priprema, gdje će igrači prvog sastava odrađivati svakodnevne treninge kroz rad u dvorani i teretani, a mlađe katoegorije zbog epidemioloških mjera će svoj trenažni dio odrađivati online.

Nažalost zbog epidemiološke situacije izostati će neke od tradicionlnih sportskih manifestija koje BK "Vindija" organizira tokom zimskih mjeseci, kao što je međunarodni, dvoranski turnir, četrnaesti po redu "Vindija Indoor 2021" za najmlađu kategoriju igrača ekipe mladeži U12, a koji svake godine iznova svojom atraktivnošću i kvalitetnom organizacijom, a pod generalnim sponzorstvom Vindije d.d. iznova privlači ekipe iz regije.

Ipak u planu sezone su uz nastupe sa svim kategorijama igrača u Hrvatskom Prvenstvu i Kupu, Interligi i nastupi za seniore na velikom međunarodnom turniru u Austriji, ali i organizacija sportskih manifestacija kao što su tradicionalni međunarodni turnir za mlađe kategorije "Vindi Iso-Sport 2021", pa "Vindija Open 2021" za senirosku kategoriju te Otvoreni dani kluba "Baseball Sunday 2021".

Za kraj treba spomenuti i da su na nivou Hrvatskog Baseball Saveza proglašeni najbolji igrači po raznim kategorijama, gdje su se s pravom našli i varaždinski bejzbolaši potvrđujući tako i dalje kvalitetu rada u BK "Vindija". U kategoriji najboljeg udarača među prvih petnaest igrača su trojica varaždinaca, a kao najviše plasirani na šestom mjestu je Petar Horvat, dok je u kategoriji najboljeg bacača Marin Farkaš zauzeo 2.mjesto, no kako je ispred njega samo igrač sa stranom putovnicom iz Karlovca, možemo s pravom ustvrditi da je Marin Farkaš član Baseball Kluba Vindija najbolji hrvatski bacač u sezoni 2020.

BK_Vindija_2020.jpg